Gündem
17 Ağu 2015 10:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

Gazeteci Fatma Sibel Yüksek'ten bomba Zekeriya Öz tweeti!

Gazeteci Fatma Sibel Yüksek'in kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

"Yurtdışına kaçan savcının koydurduğu yasakla yurtdışına çıkamıyorum iyi mi?" diyerek, Zekeriya Öz'ün Ermenistan üzerinden Almanya’ya geçmesine göndermede bulunan eski Ergenekon Davası sanığı gazeteci Fatma Sibel Yüksek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Pazar gününe damga vurdu.

Kısa süre içerisinde 2 binin üzerinde retweet ve yüzlerce yorum alan paylaşım, Yüksek'in takipçileri tarafından "Tam Aziz Nesin'lik bir durum" olarak yorumlandı.

Ergenekon ve 17-25 Aralık soruşturmalarının savcısı Zekeriya Öz'ün, hakkında yakalama kararı çıkarılmasından 12 saat önce yurtdışına çıkması özellikle Ergenekon Davası süresince haklarında soruşturma açılan ve yurt dışına çıkış yasağı getirilen kişiler tarafından 'manidar' olarak nitelendirilmişti.

Fatma Sibel Yüksek, Ergenekon Davası'nda 6 buçuk yıl ceza aldıktan sonra gazetecilik görevini uzun bir süre yerine getirememiş, ancak bazı internet siteleri ve bloglarda görüşlerini paylaşma yoluna gitmişti.

İşte Yüksek'in Twitter hesabından yaptığı o paylaşım:

FATMA SİBEL YÜKSEK KİMDİR?

Gazeteciliğe 1996 yılında Anka'da başladı. sırasıyla Yeni Şafak, Sabah, Radikal ve Star gazetelerinde Başbakanlık muhabiri olarak görev yaptı. "Başbakanlığın bilinmeyenleri" adlı bir kitabı var. Şu sıralar acikistihbarat com'da siyaset yazıları yazıyor.