Kültür Sanat
08 Nis 2019 18:27 Son Güncelleme: 08 Nis 2019 18:33

Gazeteci Coşkun Bel’den yeni kitap: ‘Ağlama Anne’

Tecrübeli gazeteci Coşkun Bel’in, ‘Ağlama Anne’ adlı yeni kitabı çıktı.

34 yıldır sağlık yazarlığı yapan Coşkun Bel'in, gazetecilik hayatının büyük bir bölümü hastane koridorlarında geçti…
Tanık olduğu dramatik olaylar onu bu kitabı yazmaya itti. Ağlayan bir annenin gözünde, kendi annesinin akan gözyaşlarını gördüğünü söyleyen Bel, kaybettikleri çocuklarının ardından feryatlarla hastane koridorlarını inleten, kendini yerden yere atan annelere tanık oldu.

Daha sonra “Anneler neden ağlıyor?”, “Anneleri neden ağlatıyorlar?”, “Çocuklar niye ölüyor?”, “Evlatlarını kaybeden anneler neden akıllarını yitiriyor?” sorularını soran Coşkun Bel, Türkiye’nin sağlık konularına odaklanıp sorunları mercek altına aldı.
Çözüm yollarını aradı, araştırdı. Sel gibi akan gözyaşlarının parçaladığı yüreğinin acısını, yazdığı kitaplarla dindirmeye çalıştı. Bu kitap; o uzun, çileli yılların ürünü olan bu kitapta tüm bu sorunlar ve çözüm yolları var.

Coşkun Bel, “Bu kitabı, annelerin ağlamadığı, çocukların güldüğü, sevginin dalga dalga büyüdüğü, sağlıklı bir toplum olmamız dileği ile yazdım.” diyor. Kendi türünün güzel bir örneği olan “Ağlama Anne” adlı kitabın önsözünü duayen gazeteci Rahmi Turan yazdı.