Gündem
11 Ara 2015 08:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

Gazeteci Bülent Keneş'e geceyarısı gözaltı şoku!

Today's Zaman eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Atatürk Havalimanı’nda sabaha karşı gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, paylaştığı yazı ve yaptığı açıklamalarda hakarette bulunduğu ancak mahkemeye gitmediği öne sürülen gazeteci Keneş, İzmir'e gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda polis ekiplerince gözaltına alındı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Keneş, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Sağlık kontrolü sonrası polis aracına bindirilişi sırasında konuşun Bülent Keneş, “Terör Şube bizim gibi kalem ehliyle uğraşıyor. Memlekette bomba patlıyor, kaçakçılar, insan kaçakçısı, uyuşturucu kaçakçısı, IŞID’i, El Kaidesi, PKK’sı kol geziyor arkadaşları gazetecilerle meşgul ediyorlar” diye konuştu.

Keneş’in Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Twitter hesabından da yaptığı paylaşımla gözaltına alındığını duyuran Keneş, şunları yazdı:
"Devletimiz maşallah çalışıyor! Rutin prosedürel bir konudan dolayı terörle mücadele ekibince havaalanında 05.45 gibi gözaltına alındım. Kaleminden başka bir şeyi olmayan ve operasyonu en kolay 'teröristler'den biri olarak Vatan Emniyet TEM şubeye götürülüyorum. Uyanır uyanmaz Cemal Süreya'nın 'umulmadık bir gün olabilir bugün' dizesi aklıma düşmüştü. Bir saat içinde öyle oldu. Hayırlı Cumalar!.."