Gündem
31 Ara 2010 11:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

GAZETECİ AYHAN KARAHAN'IN ADLİYE KABUSU! HAYATI ADLİYE KORİDORLARINDA GEÇİYOR!

Yurtsever Cephe Bodrum Sözcüsü gazeteci Ayhan Karahan'ın yaşamı, davalar nedeniyle kabusa döndü..

Yurtsever Cephe Bodrum Sözcüsü gazeteci Ayhan Karahan'ın yaşamı, bir internet sitesindeki köşe yazıları nedeniyle, aralarında pek çok ünlünün de bulunduğu şikayetçiler tarafından son 2 yılda açılan toplam 118 dava nedeniyle kabusa döndü. Rekor sayılabilecek davaları takip etmek için üç avukat tutan ve neredeyse her gün adliyeye ifade vermeye gitmek zorunda kalan Karahan, bu nedenle maddi sıkıntı içine düştüğünü söyledi.

Bodrum'da yaşayan evli bir çocuk babası Ayhan Karahan'ın 'www.bodrumca.com' adlı internet sitesindeki köşe yazıları başına dert açtı. Gazeteciliğin yanı sıra emlakçılık ve Yurtsever Cephe Bodrum Sözcülüğü de yapan, 'sivri kalemiyle' tanınan Karahan hakkında köşe yazıları nedeniyle son 2 yıl içinde toplam 214 suç duyurusunda bulunuldu. Aralarında Genekurmay eski Başkanı Orgenaral Yaşar Büyükanıt, İstanbul eski Valisi Muammer Güler, manken Sevda Demirel ve ilahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz gibi ünlü isimlerin de abulunduğu kişilerin suç duyurularından 118'iyle ilgili dava açıldı. 96 suç duyurusuna ise savcılık tarafından takipsizlik kararı verildi. Karahan, 'Kamu personeline hakaret', 'Kişilik haklarını ihlal etmek', 'Halkın gözünde küçük düşürmek', 'Halkın resmi yönetime olan itibarını zedelemek', 'Suçu ve suçluyu övmek' ve 'Halk arasında infial yaratmak' gibi suçlardan açılan davaların 65'inden beraat ederken, 8'i de zaman aşımına uğradı. Karar çıkan 5 davadan ise Karahan toplam 19 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Bu cezalar 5 yıl içinde tekrar benzer bir suç işlememesi koşuluyla ertelendi. 40 dava ise devam ediyor.

ÇOK SAYIDA ÖDÜLÜ VAR

Muğla Gazeteciler Cemiyeti'nden 2008 yılında 'Yılın En Başarılı Gazetecisi' Ödülünü alan Ayhan Karahan, son 3 yıl içinde pek çok Sivil Toplum Kuruluşu tarafından basın, çevre, sanat ve kültür alanında toplam 23 plaketle onurlandırıldı. Karahan, yazıları nedeniyle hakkında açılan davalara anlam veremediğini söyledi. Röportaj yaptığı sırada bir tebligat daha eline ulaşan Karahan şunları anlattı:

"Davalarımı üç avukat takip ediyor. Her gün ifade vermeye gitmekten iş yapamaz duruma geldim. Bu yüzden emlak ofisimi kapatmak zorunda kaldım. bu durum maddi durumumun bozulmasına neden oldu. Artık köşe yazısı yazarken tedirgin olmaya başladım. Basın özgürlüğünden bahsediliyor ancak, kimin hakkında yazı yazsam ertesi gün mahkemelik oluyoruz. Şimdi bu röportajı yaptığım için, devam eden davalarla ilgili gizliliği ihlal ettiğim gerekçesiyle hakkımda bir dava açılacağını düşünüyorum. Cinayet işleyenler 2 yıl yatıp serbest kalırken, ben yazı yazdığım için 19 yıl 2 ay hapis cezasıyla karşı karşıyayım. Avukatlarım da perişan olmuş durumda. Davaların sayısı artarsa bir avukat daha tutmak zorunda kalacağım."

Oğlunun da gazeteci olmak istediğini belirten Karahan, "Ancak, bu beni tedirgin ediyor. Açıkçası oğlumun gazeteci olmasını istemiyorum. Yaşadıklarımı onun da yaşamasını istemiyorum" diye konuştu.