Gündem
30 Ara 2010 21:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

GAZETE YAZARLARINA GÖRE 2010 YILINA KİMLER DAMGA VURDU?

Gazeteciler, yılın en önemli isimlerini yorumladı. İşte köşe yazarlarına göre 2010'un en önemli ünlü isimleri

Gazeteciler, yılın en önemli isimlerini yorumladı. İşte köşe yazarlarına göre 2010’un en önemli ünlü isimleri...
SERDAR TURGUT – Gazete Habertürk
Ayşe Sucu (Diyanet Vakfı Kadın Merkezi eski Başkanı):
Kadının İslamiyet içindeki yeri tartışılırken güzel bir çıkış yaptı ve tartışmaları belirledi. İleride de bunun etkilerinin görüleceğini düşünüyorum.

Şafak Sezer: Özellikle Türk Malı dizisindeki rolü çok önemli. Ayı, kaba bir Türk erkeğinin kendisine gülünmesi ve karısıyla ilişkileri açısından önem taşıyor. Ne olursa olsun, karısına karşı bir şiddet, kabalık uygulamıyor. Bunun da önemli bir mesaj olduğunu düşünüyorum ve ilerleme sağlayacağına inanıyorum.

NİHAL BENGİSU KARACA – Gazete Habertürk
Ahmet Davutoğlu:
Türk dış politikasındaki tezleri, entelektüel donanımı ile çokça tartışma konusu olduğu ve "Türkiye’nin ekseni kayıyor mu?" analizlerinin aktörü olduğu için. Türkiye’nin gerek bölge ülkeleri gerekse Avrupa açısından teşkil ettiği öneme dünya çapında dikkat çekebilen
argümanları nedeniyle.

Kemal Kılıçdaroğlu: Deniz Baykal’ın istifasıyla oturduğu liderlik koltuğunu doldurdu mu doldurmadı mı, Kılıçdaroğlu ile bu kez tamam mı, değil mi tartışmalarıyla bütün bir yıl lehinde ve aleyhinde serdedilen görüşlerle gündemin değişmez maddesi olarak kaldığı için.

Beren Saat: Aşk-ı Memnu ve Fatmagül’ün Suçu ne? dizisindeki hassas rollerini, ’Tek atımlık çıtır’ sloganını taşıyan bir reklama resim olmayı kabul ederek sadece kendisini değil, kadının toplumda yaşadığı dramatik halleri şuursuzca tehlikeye attığı, Türk milletinin ’kadın’ konusundaki dengesiz bakışının ayarlarını iyice içinden çıkılmaz hale getirdiği için.

UMUR TALU - Gazete Habertürk
Şehit anneleri, kayıp anneleri, "ölü ele geçirilen terörist" anneleri, trafik kazalarında ölen binlerin anneleri.

Sabırla, bu kadar olay ve bu kadar çok ölen çocukları yetiştirdikleri ve acılarına katlandıkları için.

ECE TEMELKURAN – Gazete Habertürk
Kemal Kılıçdaroğlu:
CHP’yi değiştirdiği için.

Türkan Albayrak (Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde işe dönüş mücadelesini kazanan işçi): Tek başına direnerek de kazananılabileceğini gösterdiği için.

Öğrenci Kolektifleri: İki göz yumurtayla Türkiye siyasetini değiştirdikleri için.

BALÇİÇEK İLTER – Gazete Habertürk
Kemal Kılıçdaroğlu:
Türk siyasetine heyecan getirdigi için....

Öğrenciler: Muhalefeti hatırlattıkları için...

Ve anneler: Kayıp anneleri, şehit anneleri, dağdakilerin anneleri....

RAHŞAN GÜLŞAN – Gazete Habertürk
Sıla:
Üç stüdyo albümüyle yine bize terk edildiğimizde, aldatıldıgımızda, bu hayattan sıkıldığımızda dinlemeye can atacağımız şarkılar verdiği için.

Pınar Deren - Tolga Çetin (Ezel’in senaristleri): Yazdıkları senaryo ile Türk dizi senaryo anlayışında, senaristlerin ve yapımcıların bugüne kadar almaya korktukları riskleri alıp insanların diziye bakışını sonuna kadar değiştirdikleri için...

CÜNEYT ÜLSEVER – Hürriyet
Recep Tayyip Erdoğan:
Türkiye’nin en önemli lideri, başbakan olarak değil lider olarak. Gündemi tarif etmede, tavır koymada, partisine hakim olmada, insanları kendisinden bahsettirmede ilk başta gelen kişi oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu: AKP dışında çözüm arayanlar için yıllardır süren umutsuzluğa karşı panzehir olma ihtimalini gösterdi. Daha panzehir olmadı ama birdenbire ’bu AK Parti’den kurtulmamız mümkün değil’ diyen insanlara kapı açtı.

Abdullah Öcalan: Cani, katil, terörist diye nitelendirilirken hapiste tek başına, hücre odasından Türkiye’nin gündemini bir-iki değil sürekli olarak altüst etmekte başarılı oldu.

AHMET HAKAN - Hürriyet
Recep Tayyip Erdoğan:
Gücünü koruduğu için

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP’yi de yarışın önemli bir unsuru haline getirdiği için

Abdullah Öcalan: Kürt sorununda püf nokta olma konumunu pekiştirdiği için

ALİ BULAÇ – Zaman
Recep Tayyip Erdoğan:
Siyasi liderliğini devam ettiriyor ve referandumda büyük başarı kazandı. Şu anda da başında bulunduğu parti birinci parti.

Abdullah Öcalan: İmralı’da mahkum olmasına rağmen bulunduğu yerden Türk siyasetini etkiliyor. Karşı olan da olmayan da onu dikkate alıyor.

Ahmet Davutoğlu: Önümüzdeki dönemin siyasi figürlerinden biri olmaya aday ve dış politikadaki etkinliğini devam ettiriyor.

CAN ATAKLI – Vatan
Recep Tayyip Erdoğan:
Gündemi oluşturan, her daim ne olacağını belirleyen kişi...

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP’de imkânsızı gerçekleştirdi, bir anda iktidar umudu olarak ortaya çıktı.

Çetin Doğan: İfade veren, boynunu eğmeyen tek asker çıktı bu darbe olaylarında. Bir şey söyledi en azından. Kimse asker tavrı gösteremedi, süklüm püklüm çıktılar savcının önüne. O çıktı bir şeyler söyledi en azından.

NAZLI ILICAK – Sabah
Kemal Kılıçdaroğlu:
CHP’de yarattığı değişim sebebiyle

Recep Tayyip Erdoğan: Referandum başarısı sebebiyle

Kenan İmirzalıoğlu: Ezel’in senaryosu çok başarılı, o da bu senaryoyu başarıyla oynayan bir oyuncu.