Gündem
15 Eki 2012 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:16

GAZETE SAYFALARINDA ALTIN PORTAKAL RÜZGARI ESTİ! (MEDYARADAR- ÖZEL)

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, yazılı basında magazin gündemine de damga vurdu.

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali sanat ve siyaset dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla yapılan kapanış galası ve ödül töreni ile sona ererken, yazılı basında magazin gündemine de damga vurdu.

Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, Altın Portakal daha başlamadan yıl içinde yayınlanın afiş yarışması, ana teması, yaşam boyu ödülleri, dağıtılacak para ödülleri ile yerli yabancı film yarışması jüri başkanı ve üyelerinin açıklandığı haberler başta olmak üzere 4 binden fazla haberle gündeme geldiği saptandı.

Festivalin gerçekleştirildiği 6 – 12 Ekim tarihleri arasında ise medyada toplam 1.385 haberde yer aldığı saptandı.

En çok Avşar Kızı konuşuldu

Interpress’in iki bini aşkın gazete ve dergide yaptığı incelemede, ülke genelinde düzenlenen uluslararası ya da ulusal, kısa veya uzun metrajlı 20’e yakın film festivalini geride bırakarak haberde zirveye yerleşen Altın Portakal’da, en çok öne çıkan ismin ulusal uzun metrajlı film yarışma jüri başkanlığına getirilen Hülya Avşar olduğunu ortaya çıkardı. Avşar Kızı festival boyunca yaptığı açıklamalar ile gündeme gelirken, bir haftada medyada çıkan haberlerde isminin toplam 378 kez gündeme geldiği belirlendi.

MEDYARADAR- ÖZEL