Gündem
17 Eki 2010 12:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

GAZETE HABERTÜRK'ÜN MANŞETİ ASPARAGAS ÇIKTI!

Gazete Habertürk'ün "Durmuş Yılmaz 'abi' kurbanı" haberine Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'dan yalanlama geldi.

Gazete Habertürk’ün geçtiğimiz cuma günü manşetten yayınladığı Rahim Ak imzalı “Durmuş Yılmaz ‘abi’ kurbanı" haberine göre, Merkez Bankası Başkanı Durşum Yılmaz ölen ağabeyinin nüfus kağıdı verildiği için 4 yaş büyük görünüyordu ve yaş haddi nedeniyle yeniden atanamayacaktı.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz dün TÜSİAD’da gazetecilerle biraraya geldi ve bu konuyu açıklığa kavuşturdu.Yılmaz’ın yaptığı açıklama bugün Radikal’de yer aldı.

İşte Radikal’de yer alan haber:

64 yaşındayım benim hiç abim olmadı

18 Nisan’da 5 yıllık görev süresi dolacak olan Yılmaz’ın, yasalara göre 65 yaşını dolduran görevlilerin devlet hizmetinde bulunamaması nedeni ile emekliye ayrılması bekleniyor. Ancak son birkaç gündür basında yer alan haberlere göre, Yılmaz aslında 64 değil 59 yaşında. İddiaya göre, Yılmaz’ın nüfus cüzdanı çok küçük yaşlarda ölen ağabeyinden kalmış. 1947’de doğan ağabeyinin ölümüyle 1951’de doğan Yılmaz kimliğini almış. Bu yüzden Yılmaz’ın 64 değil aslında 59 yaşında olduğu iddia ediliyor. Söz konusu iddianın doğru olmadığını söyleyen Durmuş Yılmaz, “Bu haber yanlış. Ben tam 64 yaşındayım. Benim doğup da ölen ya da yaşayan abim hiç olmadı” dedi.

İşte Habertürk’ün o manşeti: