Gündem
18 Eki 2012 22:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:16

GAZETE HABERTÜRK ÖNÜNDE "AHLAKSIZ İDEOLOJİK" HALAY!

LGBT örgütleri bir haberinde nefret söylemi yaptığı gerekçesiyle Habertürk binası önünde eylem yaptı.

Habertürk gazetesi 11 Ekim 2012 tarihinde iki kadının halay çeken fotoğrafını "Kadın PKK'lıların şoke eden görüntüleri" başlığıyla vermiş, çarpık ilişkiler alt başlığını kullanarak nefret söyleminde bulunmuştu.

Haberi protesto etmek için Lambdaistanbul LGBT Dayanışma Derneği, İstanbul LGBT Dayanışma Derneği Habertük binası önünde eylem yaptı, eyleme Sosyalist Yeniden Kuruluş (SYK) ve Sosyalist Feminist Kolektif (SFK) destek verdi.
Grup adına basın açıklamasını Elif Avcı okudu. Açıklamada şu sözlere yer verildi, "Yeni Akit, Hürriyet, Zaman ve Habertürk gibi birbirinden çok ayrı görünen gazetelerin birleştikleri bir nokta var: O da homofobi ve transfobi. Haberciliği şoke etmek, şaşırtmak, bombayı patlatmak üzerinden algılayan ve iyi haberciliğin sansasyon yaratmak olduğunu sanan bu tarz medya organları; ayrımcı, baskıcı ideolojileri kullanmaktan çekinmiyor hatta ve hatta Habertürk örneğinde görüldüğü gibi bu ideolojileri birbirlerinin içine geçirerek çifte ötekileştirme mekanizmalarını yaratıyorlar. Herkesin ötekisi LGBT bireyler burada, Habertürk'ün PKK'yi karalamak üzerinden kurduğu haber politikasında araçsallaşıyor."

(Bianet)