Polemik & Kulis
15 Mar 2011 18:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

GAZETE HABERTÜRK O FOTOĞRAFI HÜRRİYET'TEN ÇALMADI! PEKİ NASIL ALDI? İŞTE O FOTOĞRAFIN HİKAYESİ!

Habertürk'te yer alan İbrahim Tatlıses'e saldırı anı fotoğrafının Hürriyet Gazetesi'nden çalındığı iddiası ortaya atıldı.Ancak Medyaradar araştırdı ve gerçeğe ulaştı.

Hürriyet Gazetesi İbrahim Tatlıses’in arabasına düzenlenen silahlı saldırıyı anı anına fotoğraflı bir şekilde aktardı. "İbrahim Tatlıses’in vurulma anı görüntüsüne Hürriyet ulaştı" spotuyla birlikte verilen haberin Gazete Habertürk’ün sürmanşetinde de aynı fotoğrafla birlikte verilmesi kafalarda soru işareti uyandırdı.

Bu soru işaretlerinin sebebi Hürriyet’te yer alan fotoğrafın, güvenlik kamerasından yansıyan "videolu" görüntüden "Print Screen" yöntemiyle alınan bir fotoğraf olmasıydı. Çünkü bu tekniğe göre, izlenen video Print Screen tuşu ile fotoğraf haline getirilebiliyor,1 saniye gecikme olsa dahi, aynı fotoğrafı yakalama imkanı olmuyordu.

Peki Hürriyet ile Habertürk nasıl olmuşta aynı fotoğrafı ele geçirmişlerdi?

Güvenlik kamerasından elde edilen bu fotoğraf soruşturmayı yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün 8 ayrı birimine gönderilmişti. İşte o tek kare görüntünün Hürriyet Gazetesi’nin Ankara’dan İstanbul’a transfer ettiği deneyimli emniyet muhabiri Arda Akın tarafından alındığının ve gazetenin taşra baskısında yeraldığının öğrenilmesinin ardından Gazete Habertürk muhabirleri tam anlamıyla "alarm"  durumuna geçtiler.

Saat 20.30’dan itibaren başlayan uğraşlar geceyarısı saat 01.30’da sonuçlandı ve Gazete Habertürk’ün deneyimli emniyet muhabiri Mustafa Şekeroğlu o kareyi ele geçirdi.Bulunan o tek kare hemen bir motor kurye ile gazeteye gönderildi.Birinci sayfada yeralan konuyla ilgili haber çıkartılarak yerine o saldırı anı fotoğrafı konuldu.

Dedikoduyu bırakıp gerçeği ortaya koyalım....

Gazete Habertürk o fotoğrafı çalmamış, söke söke almıştı.

MEDYARADAR/ÖZEL