Medya
17 Mar 2022 00:03 Son Güncelleme: 17 Mar 2022 00:06

Gazete Duvar'da yeni dönem! Genel Yayın Yönetmenliği'ne kim getirildi?

Gazete Duvar'ın Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aksay görevinden ayrıldı. Aksay'ın yerine gelen isim belli oldu.

Gazete Duvar’da Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aksay'ın istifa etmesinin ardından, görevi Barış Avşar devraldı.

 Avşar, Gazete Duvar’ın kuruluşundan itibaren Yazı İşleri Müdürlüğü'nü üstleniyordu.

 Hakan Aksay istifasını, “Gazete Duvar’a veda ve içten bir dilek” başlıklı yazısıyla duyurdu. “Gazete Duvar’ın gelişip güçlenmesini, daha kurumsal bir yapı haline gelmesini içtenlikle diliyorum. Eminim eski ve yeni bütün Duvar emekçileri bu yolda ciddi katkılar yapacaktır” ifadelerini kullanan Aksay, “Veda yazıları genellikle zor yazılır. Ama bu durum, şu an benim için geçerli değil. İçim rahat” diye yazdı.

 Aksay, yazısında "Bu arada gazetenin imtiyaz sahibi ile benim dönemimde işe alınan çalışanların, köşe yazarlarının ve video yorumcularının göreve devam edeceği konusunda olumlu bir görüşme yaptık" diye de belirtti.

 BARIŞ AVŞAR KİMDİR?

17 Mart 2022 itibariyle göreve başlayan Barış Avşar, 1975 yılında Aydın Nazilli'de doğdu. Bodrum, Ankara ve İstanbul'da yaşadı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden mezun olan Avşar, 1996'da Evrensel Gazetesi'nde mesleğe başladı ve editör olarak 11 yıl çalıştı. Aynı dönemde İstanbul Tuzla'da yayınlanan işçi gazetesi Baret'in editörlüğünü yaptı. 2012'den itibaren Radikal Gazetesi'nde editör olarak görev yapan Barış Avşar, 2016 yılı Nisan ayında hazırlıklarına başlanan Gazete Duvar'ın kurucu ekibinde yer aldı, Yazı İşleri Müdürlüğü'nü üstlendi. Çeşitli kültür sanat dergilerinde haber ve yazıları yayınlandı.