Gayrimenkulde fahiş fiyata neşter vurulacak! Yeni uygulama geliyor

Gayrimenkul fiyatlarında artışa çözüm bulmak için yeni bir önlem daha devreye alınıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü fahiş fiyatın önüne geçmek için Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi'ni kuruyor. Artık Türkiye'deki tüm konutların fiyatı semt semt, mahalle mahalle, sokak sokak belirlenecek. Konut almak isteyen sisteme girip adil fiyatını görebilecek. Bu sistemle birlikte evin değerini düşük gösterip yaşanan vergi kayıplarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Gayrimenkulde fahiş fiyata neşter vurulacak! Yeni uygulama geliyor - Sayfa 1

Sürekli artan gayrimenkul fiyatlarını frenlemek için alınan tedbirlere bir yenisi daha ekleniyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurmaya hazırlanıyor. Sistemin hedefi spekülatif artışların önüne geçmek.

16
Gayrimenkulde fahiş fiyata neşter vurulacak! Yeni uygulama geliyor - Sayfa 2

FİYATLAR MERCEK ALTINDA OLACAK

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulacak, spekülatif artışların önüne geçilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, konutta son dönemde yaşanan fahiş artışları önlemek için alınan tedbirlere yenisini eklemeye hazırlanıyor. Fiyatlar sürekli mercek altında olacak.

26
Gayrimenkulde fahiş fiyata neşter vurulacak! Yeni uygulama geliyor - Sayfa 3

TÜM KONUTLARIN FİYATLARI BELİRLENECEK

Sistemin devreye girmesiyle birlikte Türkiye'deki bütün gayrimenkullerin fiyatları semt semt, mahalle mahalle, sokak sokak belirlenecek. Böylece vatandaşlar sisteme girerek istedikleri evin olası fiyatını oradan görebilecek.

36
Gayrimenkulde fahiş fiyata neşter vurulacak! Yeni uygulama geliyor - Sayfa 4

"SPEKÜLASYONLARI MUHAKKAK ETKİLEYECEKTİR"

Emlakçı Serap Aytekin, "Bir gayrimenkulün portallarına ilk girişte siz bir değer biçeceksiniz. Biçilen bu değer gayrimenkulün satış fiyatı olacak. Fiyatla ilgili bir değişikliK yaparsanız sistem bunu görecek ve sizinle ilgili bir işlem başlayacak. 

46