Gündem
04 Şub 2020 14:11 Son Güncelleme: 04 Şub 2020 14:23

GATA ve TÜBİTAK'a FETÖ operasyonu

TÜBİTAK ve GATA (Sağlık Bilimleri Üniversitesi) personeline yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 26'sı aktif görevde 53 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 39'u gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve GATA (Sağlık Bilimleri Üniversitesi) personeline yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 26'sı aktif görevde 53 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 39'u gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında da, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki üyelerine 'mahrem imamlık' yaptığı öne sürülen 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin yakalanması için 22 ilde operasyon başlatıldı.

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında esnaf ve iş insanlarının bulunduğu 54 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin yakalanması için 5 ilde operasyon başlatıldı.

TÜBİTAK ve GATA'DA FETÖ OPERASYONU: 39 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve GATA (Sağlık Bilimleri Üniversitesi) personeline yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 26'sı aktif görevde 53 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 39'u gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde yapılan çalışmada, TÜBİTAK bünyesindeki şüphelilerin FETÖ'nün örgüt mensupları arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü telefonlar ile kontörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlendi. İfade ve teşhis tutanakları doğrultusunda FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen, 9'u aktif görevde, 6’sı sözleşmesi feshedilerek kurumla ilişiği kesilen, 1'i istifa eden, 5'i ihraç edilen mahrem imam olmak üzere 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 2 ilde yapılan çalışmalarda şüphelilerden 16'sı gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması çalışmaları sürüyor.

GATA'DA 32 GÖZALTI KARARI

Yine MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen çalışmada GATA bünyesindeki şüphelilerin, FETÖ'nün örgüt mensupları arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü telefonlar ile kontörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri saptandı. FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen, 17'si aktif görevde (3 profesör, 8 doçent, 5 yardımcı doçent, 1 doktor), 4'ü emekli (2 profesör, 1 doçent, 1 yardımcı doçent), 8’i değişik hastanelerde görevli, 2’si istifa etmiş, 1’i geçici olarak görevden uzaklaştırılmış doktor olmak üzere toplam 32 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 7 ilde yapılan operasyonlarda şu ana kadar 23 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

KONYA MERKEZLİ 22 İLDE DE OPERASYON

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki örgüt mensuplarına 'mahrem imamlık' yaptığı öne sürülen 50 kişinin kimliği belirlendi. Ardından da şüpheliler için yakalama kararı çıkarıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bugün Konya merkezli 22 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Operasyonların devam ettiği bildirildi.

İZMİR MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 54 GÖZALTI KARARI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin esnaf ve iş insanları yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 54 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir, İstanbul, Aydın, Kütahya ve Denizli'de şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı.

Şüpheliler hakkında aleyhlerinde ihbar, beyan, örgüte ait bankada hesap artışı, KHK ile kapatılan dernek ve sendika üyeliği gibi deliller bulunduğu belirtildi.

39 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İzmir merkezli 5 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 54 şüpheliden 39'u yakalandı. 4 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenirken, 11 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KOCAELİ’DE 10 KİŞİYE YÖNELİK OPERASYON

Kocaeli merkezli 7 ilde, terör örgütü FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 10 şüpheliye yönelik operasyon başlatıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanmasının deşifre edilmesi amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında, 1 öğretmen ve 4'ü muvazzaf 9 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Kocaeli Polisi, şüphelileri yakalamak için 7 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.