Magazin
27 Mar 2013 16:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

GANİ MÜJDE VE HAREM'E TAKİPSİZLİK!

Bildirici'nin kendisine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu Gani Müjde hakkında takipsizlik kararı verildi.

Konya'da 35 yaşındaki Ömer Faruk Bildirici'nin, 'Harem' dizisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından dizinin senaristi Gani Müjde, kendi twitter hesabından 'Nihayet basur soyundan birini bulduk. Ö.F. Bildirici adlı biri ecdadımla dalga geçiyorlar diye harem dizisini şikayet etmiş' diye paylaşımda bulundu.

Turist rehberliği yapan Ömer Faruk Bildirici, geçen 14 Ocak günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan 'Harem' adlı dizide padişahın ve o dönemdeki yöneticilerin halkın gözünde küçük düşürüldüğünü iddia ederek dizinin kaldırılmasını talep edip, dizinin senaristi Gani Müjde hakkında 'hakaret' suçundan dava açılması için Konya Cumhuriyet Başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından Gani Müjde, kendi twitter hesabından 'Nihayet basur soyundan birini bulduk. Ö.F. Bildirici adlı biri ecdadımla dalga geçiyorlar diye harem dizisini şikayet etmiş' diye paylaşımda bulundu. Bu kez Bildirici, Gani Müjde hakkında, kendisine sosyal paylaşım sitesi üzerinde hakaret ettiği gerekçesiyle Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bildirici, ikinci kez Savcılığa sunduğu şikayet dilekçesinde şu iadelere yer verdi:
"Gani Müjde kendisine yaptığım suç duyurusundan sonra kariyerinde rencide olmuş ki, saçma sapan konularla kurgulanan ve akla mantığa aykırı olan, hiçbir anlam ifade etmeyen dizisinde geçen 'Basur' tiplemesini bana yakıştırarak, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından tarafım hedef gösterilmek suretiyle 'Nihayet Basur soyundan gelen birini bulduk' diyerek kişilik haklarıma saldırmış ve çevrem tarafından takdir edilen onur, şeref ve haysiyetime hakaret etmiştir."

'HAREM' DİZİSİNE TAKİPSİZLİK

Bildirici'nin 'Harem' dizisiyle ilgili şikayetini ele alan İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, dizide anlatılan olay, kişi ve tarihin hayali bir durum olduğu, yalnızca izleyiciyi eğlendirmek, güldürmek amacıyla kurgulanan bir komedi dizisi niteliğinde olduğu için takipsizlik kararı verdi.

'BASUR' SÖZÜNE DE TAKİPSİZLİK

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da Bildirici'nin Gani Müjde'nin twitter hesabından paylaştığı mesajı hakkında, dizide hayali olarak belirtilen basur imparatorluğu soyundan gelen birinin bulunduğunu eleştirel ve esprili bir şekilde yazması eyleminden hakaret suçu oluşmayacağını değerlendirerek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.