Magazin
22 Oca 2016 08:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

Gani Müjde ünlü oyuncuya dava açtı borçlu çıktı!

Gani Müjde'nin "Pis Yedili" dizisinden izinsiz ayrıldığı iddiasıyla Kadir Doğulu'ya açtığı tazminat davası yeniden görüldü.

Gani Müjde’nin oyuncu Kadir Doğulu’na üç yıl önce açtığı tazminat davası yeniden görüldü. Müjde, “Pis Yedili” dizisinde başrol oynayan Kadir Doğulu’nun hiçbir mazeret bildirmeden çekimlere gelmediğini öne sürerek İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’ne başvurdu. Gani Müjde’nin sahibi olduğu Tükenmez Kalem şirketinin avukatı, “Sözleşmede yer alan bir milyon liralık cezai şarttan şimdilik 100 bin liranın davalı oyuncudan tahsil edilmesini istiyoruz” dedi. Kararını açıklayan mahkeme, Kadir Doğulu’nun 70 bin lira ceza ödemesine karar verdi. Davadan sonradan haberi olan Kadir Doğulu’nun avukatı davayı temyiz etti.

54 BİN LİRA ALACAKLI

Yeniden görülen davada Kadir Doğulu’nun avukatı, “Müvekkilim Pis Yedili adlı dizideki son 8 bölüm ücretini alamamış ve davacı şirkete oyunculuk ücretinin ödenmesi için ihtarname çekmiştir. Ücretini alamayınca daha sonra sözleşmeyi feshetmiştir. Davanın reddini istiyoruz” dedi. Mahkeme, davalı oyuncunun başka bir mahkemede Tükenmez Kalem şirketine açtığı davada 54 bin 794 lira oyunculuk ücreti alacağının bilirkişiyle hesaplandığını ve oyuncunun alacaklı olduğunun anlaşıldığını belirtti. Bunun üzerine Mahkeme, Gani Müjde’nin açtığı davayı bu defa reddetti.