Gündem
26 Mayıs 2011 22:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

GANDİ "YANDAŞ MEDYA"NIN KARŞISINA ÇIKIYOR!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Tayyip Radyo Televizyonu” adını verdiği TRT'de, ‘'Seçim Özel'' programına katılacak ve “yandaş” olarak nitelediği gazetecilerin sorularını yanıtlayacak

“TRT’yi izlemeyin, TRT diye bir kurum yok, onun adı Tayyip Radyo Televizyonu” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TRT’de 5 gazetecinin sorularını cevaplandıracak.

CHP lideri, 4 Haziran’da TRT Haber’de yayınlanacak olan “Seçim Özel” programına katılacak. Kılıçdaroğlu, bir değişiklik olmazsa Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Star Gazetesi Yazarı Ergun Babahan, Radikal Gazetesi Yazarı Oral Çalışlar, Milliyet Gazetesi Yazarı Derya Sazak ile TRT Türk’ten Ümit Sezgin’in sorularını yanıtlayacak.

Programın moderatörlüğünü ise Samanyolu TV’den TRT'ye geçen Ahmet Böken yapacak. CHP, referandum öncesi yanlı yayın yaparak görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Böken hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, ‘’Programa katılacak gazetecileri TRT belirledi, bize muhalif olmaları daha iyi’’ dedi.

BOYKOTU BOZDU
CHP ile TRT arasında, Ergenekon ile bağlantılı olan ve Kanada’da yaşayan haham Tuncay Güney’in canlı yayına çıkarılarak Deniz Baykal’ı suçlaması nedeniyle gerginlik yaşanmıştı. CHP bu yayından dolayı dava açmış ve TRT’yi 82 bin lira tazminata mahkum ettirmişti.

CHP,  TRT’de ‘’yandaş’’ olarak nitelediği Ergun Babahan başta olmak üzere bazı yazarların yaptığı programlar nedeniyle de sık sık TRT’yi şikayet etti. Ekrem Dumanlı ile Ergun Babahan’a verilen yüksek miktardaki ücretleri de TBMM gündemine getirdi. Kılıçdaroğlu, CHP lideri seçildikten sonra partinin TRT ile ilgili boykotunu 13 Şubat’ta yayınlanan ‘’Politik Açılım’’ programına çıkarak sona erdirdi. Ancak TRT’nin yayınlarına yönelik eleştirilerini seçim meydanlarında sürdürdü.

Gazeteport