Gündem
01 Mar 2016 17:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü belli oldu

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Orhan Atik oldu. Atik'in sezon sonuna kadar takımın başında olacağı açıklandı.

Galatasaray'da Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin istifa etmesinin ardından resmi açıklama da sarı kırmızılı kulüpten geldi. Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Orhan Atik oldu.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 1 Mart 2016 tarihi itibariyle görevinden istifa etmiştir. Sayın Denizli'ye yeniden görev almayı kabul ettiği dönemde kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Süper Lig ve Türkiye Kupası mücadelesinde altyapı teknik direktörlerimizden sayın Orhan Atik takımın başında olacaktır. Günü kurtaran değil, geleceği yaratan en uygun kadrolarla ve bilimselliği içselleştiren bir sistemle yolumuza devam edeceğiz."



ORHAN ATİK KİMDİR?

25 Şubat 1967 tarihinde Malatya'da doğan Orhan Atik , 1990 yılında profesyonel futbol hayatına başladı. Defans mevkiinde görev yapan Atik, Bakırköyspor'da 3, Antalyaspor'da 6, Yimpaş Yozgatspor'da 2 ve Göztepe'de bir sezon forma giydi.

Teknik direktörlüğe 2003 yılında başlayan Orhan Atik, sırasıyla Elazığspor, İstanbulspor, Mardinspor ve Antalyaspor'da yardımcı antrenörlük yaptı. 2007-2008 sezonunda Beylerbeyi'ni çalıştıran Atik, 2008 yılında bir dönem Antalyaspor'un teknik patronu oldu. 2010 yılında Galatasaray A2 Takımı'nda göreve başlayan 49 yaşındaki futbol adamı, Fatih Terim, Roberto Mancini, Cesare Prandelli, Hamza Hamzaoğlu ve Mustafa Denizli dönemlerinde alt yapıda çalıştı.