Gündem
30 Eyl 2013 09:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

GALATASARAY'IN YENİ PATRONU MANCINI! KAÇ MİLYON EURO ÖDENECEK?

Galatasaray, Fatih Terim'den boşalan teknik direktörlük görevine Roberto Mancini'yi getirdi

Galatasaray'ın Fatih Terim'den boşalan teknik direktör koltuğuna oturtmak istediği Roberto Mancini saat 17.15'te özel uçakla İstanbul'a geldi. Sabiha Gökçen Havaalanı'na inen İtalyan teknik adamı, sportif koordinatör Bülent Tulun karşıladı. İkili, Kuruçeşme'deki Les Ottomans Otel'e geçti. Antalya'dan ailesiyle İstanbul'a dönen başkan Ünal Aysal da ekibe dahil oldu. Taraflar, önce yemek yedi, 20.00 sıralarında Galatasaray'ın CEO'su Lutfi Arıboğan'ın katılımıyla pazarlık başladı.

MİLLİ TAKIM İSTEĞİ SORUN OLDU
Mancini ile yıllık 4.5 milyon Euro net ücret, 1 milyon Euro imza parası ve 1.5 milyon Euro bonuslar karşılığı 2+1 senelik sözleşme için mutabakat sağlandı. Galatasaray'a maliyeti 7 milyon Euro olacak Mancini'nin, "2014 Dünya Kupası'ndan sonra görevi bırakacağını açıklayan Prandelli'nin yerine teklif gelirse İtaalya'nın başına geçerim" isteği ise kabul görmedi. Bu nedenle resmi açıklama yapılmazken bu sabahki görüşmelerde anlaşmanın sağlanması bekleniyor.

YARDIMCISI JUVENTUS'U İZLEDİ
Roberto Mancini'nin bir yardımcısı, dün Galatasaray'ın çarşamba günü karşılaşacağı Juventus'un Torino ile oynadığı derbiyi takip etti ve rakiple ilgili Mancini'ye rapor verdi.

Ünal Aysal, Mancini ile görüşmek üzere akşam saatlerinde Les Ottomans Oteli'ne geldi. Görüşmenin detaylarına ilişkin, Galatasaray CEO'su Lutfi Arıboğan ile Mancini'nin bir fotoğrafı paylaşılırken, olumlu gittiği ve bugün süreceği kamuoyuna duyuruldu.

Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun ile İdari Menajeri Cenk Ergün, Ünal Aysal'ı görüşmenin yapılacağı otelde bekledi. Tulun, denizden fotoğraflarını çeken basın mensuplarını önce şaşkınlıkla izledi, sonra sitem etti.