Spor
12 Eki 2021 14:19 Son Güncelleme: 12 Eki 2021 14:21

Galatasaray'ın stadının yeni adı belli oldu!

Galatasaray'ın stadının yeni adı belli oldu.

Türk Telekom'la stadyum isim hakkı anlaşması biten Galatasaray, NEF İnşaat ile anlaştı. Stadın adı 10 yıl boyunca NEF Stadyumu olacak, Galatasaray anlaşmadan 725 milyon lira kazanacak.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, NEF ile yapılan sponsorluk anlaşmasında ortaklıkla ilgili olarak konuşurken, "Seçim döneminde üyelerimizi ve taraftarlarımıza bazı sözler vermiştik. Bu sözlerimizi tek tek yerine getirmek için çabalıyoruz ve bunların birçoğunda başarılıyız. Bir yenisi de stat isim hakkı üzerineydi. Yabancı bir kuruluşla ön sözleşme imzalamıştık. Diğer tarafın isteklerinin bizim şartlarına yakın olmadığını gördükten sonra diğer firmalarla görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler sırasında NEF, en iyi teklifi Galatasaray Spor Kulübü'ne sundu. Benim için bu birlikteliğin başka bir özelliği de var. Sevgili Erden Timur içimizden biri. NEF markasıyla daha önce de anlaşmalar yaptık. NEF sadece sadece bir inşaat firması değil. Galatasaray markasıyla da mükemmel bir uyumu var" dedi. 

NEF'in sahibi Erden Timur ise, "Burası Ali Sami Yen Spor Kompleksi. Bizim için de en değerli isim. Sadece stadyum ismini vererek değil, Galatasaray'a daha farklı değerler katarak bu yolculuğunu en iyi şekilde yapacaktır. Biz de sayın başkanım gibi bunu yol arkadaşlığı olarak görüyoruz. Her şeyi çok samimi bir şekilde bizlere sunarak da bu anlaşmanın olmasında çok önemli bir emeği var. Bu işi ilk konuşurken ilk başta Rezzan Bey vardı ve süreçte çok emeği geçti. Bu işin oluşması için sürekli çaba sarf etti. Olduğu için ona da teşekkür ediyorum. Bizim için NEF markası için, Türk sporuna böyle bir katkı sunmak biçim için her anlamda onur verici.

NEF ayrıca bir sosyal marka. NEF markasıyla bir çok toplumsal değer oluşturduğumuz için spor topluma en hızlı dokunmanın yolu. Sosyal bir çok program yapacağımız bir birliktelik olacak. Galatasaray camiasına hayırlı uğurlu olsun" açıklamalarını yaptı. 

GALATASARAY - NEF ANLAŞMASININ DETAYLARI

Galatasaray, Timur Şehircilik Planlama AŞ ile 725 milyon TL + KDV karşılığında 5+5 yıllığına stat isim hakkına ilişkin sponsorluk ve reklam tanıtım sözleşmesi imzalandığını açıkladı.

Sarı kırmızılı kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, işbu tutarın 652 milyon 500 bin TL + KDV'sinin Galatasaray Sportif AŞ'ye, geri kalan 72 milyon 500 bin TL + KDV'sinin ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ödeneceği belirtildi.

Galatasaray'ın KAP açıklaması şu şekilde:

"Şirketimiz ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Timur Şehircilik Planlama A.Ş arasında 5 sezonu opsiyonlu olmak üzere toplamda 10 (5+5) sezon için 725.000.000 TL + KDV değerinde stat isim hakkına ilişkin sponsorluk ve reklam tanıtım sözleşmesi imzalanmıştır. İşbu tutarın 652.500.000 TL + KDV'si şirketimize, geri kalan 72.500.000 TL + KDV ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ödenecektir."