Spor
22 Mayıs 2023 10:33 Son Güncelleme: 22 Mayıs 2023 10:35

Galatasaray’ın kralı Icardi, Valencia’yı geride bıraktı

Oynadığı oyunla lige damgasını vuran Galatasaray'ın Arjantinli süperstarı Mauro Icardi, Sivasspor maçında da galibiyet gollerini kaydetti. Aslan’ın şampiyonluk yolundaki en büyük kozu olan Icardi, ligin ikinci yarısında ise krallık yarışında 14 golle Enner Valencia’yı (13) geride bıraktı.

Galatasaray’ın şampiyonluk yolunda en büyük desteği veren futbolculardan biri de Mauro Icardi oldu. Arjantinli süperstar, ileri uçta rakip tanımazken, adeta durdurulamayan bir performans sergiledi. Özellikle takımının en ihtiyaç duyduğu anlarda sahne alan Arjantinli süperstar, Sivasspor mücadelesiyle birlikte ligde toplamda 19 gole ulaştı. 30 yaşındaki futbolcu, ayrıca Sarı Kırmızılılar’ın çıktığı son 7 lig maçına da damga vurdu. Bu süre içerisinde Cim Bom, 19 kez rakip fileleri havalandırırken, gollerin yarısından fazlasında Icardi’nin imzası vardı.

VALENCIA'YI GERİDE BIRAKTI
Yıldız futbolcu, bu süre içerisinde 10 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Öte yandan Icardi, ligin ikinci yarısında da rakiplerine açık ara fark attı. Tecrübeli santrfor, ligin ikinci yarısında tam 14 gol atarken, bu bölümdeki krallık yarışında Enner Valencia’yı (13) geride bırakarak zirvenin sahibi oldu.

KEREM AKTÜRKOĞLU İLE MÜTHİŞ UYUM
Bu arada Aslan'da Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi arasındaki uyum da gözlerden kaçmadı. İkili, şampiyonluk yarışında büyük katkı verirken, birbirlerine yaptıkları asistlerle de sezona damga vurdular. Kerem, Icardi'ye tam 5 gol pası verirken Icardi ise takım arkadaşına 3 asist yaptı. Birbirlerine yaptıkları asistler ile 8 gole doğrudan etki eden süper ikili, bu alanda da ligdeki tüm rakiplerini arkalarında bıraktılar.