Spor
05 Şub 2024 11:16 Son Güncelleme: 05 Şub 2024 14:38

Galatasaray'ın hesabı şaştı! Okan Buruk acil demişti ama...

Galatasaray'ın transfer operasyonu, 'acil' koduna uymadı. Okan Buruk’un iki kanada bek talebi rötar yaptı.

Sözcü'den Mesut Yıldırım'ın haberine göre; Galatasaray Teknik Direk törü Okan Buruk 29 Ocak’ta oynanan Gaziantep FK maçı sonrası çarpıcı ifadeler kullanmış, “Hızlı bir şekilde, cuma gününe (2 Şubat) kadar bir sağ bek, bir de sol bek transferi yapmamız gerekiyor. Bu da bizi birçok mevkide rahatlatacak” demişti.

Transfer konusunda yöneticilere açık bir mesajdı bu. Cimbom 2 Şubat 19.39’da önce Bakambu’nun yerine alınan forvet Vinicius’u, 19.50’de ise Boey’in yerine gelen Serge Aurier’i resmen duyurdu. Buruk’un planlarının aksine Samsunspor deplasmanını kaçıran Aurier aslında bir süre daha takıma katılamayacak.

Fildişi Sahilleri, ev sahibi oldukları Afrika Uluslar Kupası’nda yarı finale yükseldi. Bu, takımın kaptanı olan yıldız sağ bekin en iyi ihtimalle 10 Şubat’taki üçüncülük maçında da oynayacağı anlamına geliyor.

15 ŞUBAT'TA KRİTİK MAÇ

Final maçı ise 11 Şubat’ta. Aurier’in iki-üç gün de izin yapacağını hesaba katarsak Fildişilinin oynayabileceği ilk maç 15 Şubat’taki Sparta Prag sınavı ki bu da takımı tanımadan forma giymesi riskini taşıyor.

Sol bek arayışları da halen devam ediyor. Rıdvan Yılmaz konusunda son noktayı bir türlü koyamayan sarı-kırmızılılar, Karagümrük’ten Levent Mercan için uğraş veriyor.

İşin sonunda Okan Buruk halen acil şekilde ‘bek’ bekliyor. Bandırma ve Başakşehir maçlarında yine devşirme formülü uygulanacak.