Spor
04 Eki 2023 18:30 Son Güncelleme: 04 Eki 2023 18:36

Galatasaray'ın golleri Altay Bayındır'a yaradı

Manchester United'ın Galatasaray'a 3-2 yenildiği maçta Kamerunlu kaleci Andre Onana'nın yaptığı hatalar dikkat çekti. Manchester'da kaleyi Milli kalecimiz Altay Bayındır'ın devralabileceği öngörülüyor.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Manchester United'ı muhteşem bir oyunun ardından deplasmanda 3-2 yenerek tarihi bir zafer elde ederken, İngilizler yaptığı hatalar nedeniyle kaleci Andre Onana'yı eleştiri yağmuruna tuttu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke de bugünkü yazısında, Galatasaray'ın Onana'nın biletini kestiğini belirterek, Manchester'ın Türk kalecisi Altay Bayındır'a kendisini hazır tutması uyarısında bulundu.

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den transfer edilen Milli kaleci Altay Bayındır, henüz forma giyemediği İngiliz takımında Kamerunlu kalecinin kötü performansı sonrası ilk 11'de şans bulabilir.

Uğur Meleke maç yazısında Onana'yı "Manchester’a geldiğinden beri yaptığı ekstra bir kurtarış yok. Ten Hag onu ayakları iyi olduğu için Old Trafford’a getirdi ama o konuda da büyük fark oluşturmadığı ortada." sözleriyle eleştirdi. Altay Bayındır için ise "Milli kaleci Altay’ın kendini hazır tutmasında fayda var. Galatasaray bence kesti Onana’nın biletini." ifadelerini kullandı.

Onana bu sezon Premier Lig'de 7 maçta kaleyi korurken kalesinde 11 gol gördü. 27 yaşındaki kaleci Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 2 maçta ise 7 gole engel olamadı.