Spor
26 Şub 2024 09:38 Son Güncelleme: 26 Şub 2024 09:38

Galatasaray'dan istifaya davet, ihraca ret!

Galatasaray’da eski yöneticilerin TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi için yaptığı kulüpten ihraç başvurusu önce yönetim sonra da disiplin kurulu tarafından reddedildi.

Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından açıklama yayınlayan Galatasaray Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi ve tüm kurulları istifaya davet etti.

Kulüpten yapılan açıklamada Büyükekşi için “Her türlü tehdide boyun eğen, adaletten yana tavır koymayıp koltuğunu kaybetmemek için kendi kaygılarının esiri olup toplumun bölünmesine neden olan, hiçbir konuda dirayet gösteremeyen, Türk futbol tarihinin en kötü TFF Başkanı” ifadeleri kullanıldı.

Sözcü’den Mesut Yıldırım’ın haberine göre; Galatasaray yönetiminin istifaya davet ettiği Büyükekşi için kulüpten ihracı için verilen dilekçe reddedildi.

Eski yöneticilerden Sedat Doğan’ın başını çektiği üyeler üç ayrı gerekçeyle başvuruda bulunarak (Yanlış beyan, başkanlık makamını küçük düşürmesi, Atatürkçü değerleri taşımaması), Büyükekşi’nin ihracını talep etmişti. Ancak önce yönetim, sonra disiplin kurulu ihraç taleplerini reddetti.

NEZAKET ÇAĞRISI

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Rıza Morova, Fenerbahçe’ye çağrıda bulunurken “Kendi başarısızlığı, çaresizliği ve kıskançlığını gizlemek için karşısındakine sürekli hakaret edip suçlayacak kadar kendini kaybeden kişiler belki normale döner diye önerelim: Nezaket, sağırların duyabileceği ve körlerin görebileceği bir lisandır” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER
#galatasaray #tff