Gündem
01 Ağu 2020 14:23 Son Güncelleme: 01 Ağu 2020 16:56

Galatasaray'dan Akit'e sert tepki! "Bu cüreti gösterenler şunu bilmelidir ki..."

Galatasaray Spor Kulübü, köşe yazısında "Galatasaray Lisesi, bizim inancımızda, örfümüzde olmayan bir sistemle kurulan okuldur", "İngiliz Muhipleri Cemiyeti’ni meğerse Galatasaray mezunları kurmuş" ifadelerini kullanan Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu'na sert yanıt verdi.

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu’nun, Galatasaray Lisesi için söylediği “Bizim inancımızda, örfümüzde olmayan bir sistem ile kurulan bir okul” sözlerine Galatasaray Kulübü’nden yanıt geldi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın da tepki gösterdiği Ali Karahasanoğlu, geçen günlerde kaleme aldığı yazısında, "Lozan zaferdir' diyorlarsa Türkiye için değil Fransa için zafer olduğunu söylüyorlardır" ifadelerini kullanmıştı. Karahasanoğlu devamında "Eee Fransız’ın Galatasaray Lisesi’nde okursanız. Böyle kafa karışıklığı yaşarsınız” demişti.

Altaylı köşesinden Karahasanoğlu’na "Derim hep 'Cahille tartışma seni de öyle zannederler' diye. Şimdi gel de bu cahile anlat anlatabilirsen Galatasaray Lisesi’nin Fransız değil yüzde bir milyon yerli ve milli olduğunu. Yahu okulu kuran ecdat dediğiniz Abdülaziz. Sultan Abdülaziz. Padişah, padişah" diye cevap vermişti.

GALATASARAY’DAN RESMİ AÇIKLAMA

Resmi internet sitesinden açıklamada bulunan Galatasaray Kulübü, “Bu vatan için canını hiçe sayarak cephelere koşan, mezun vermeden şehitler veren Galatasaray Lisesi, "Fikri hür, vicdanı hür" nesiller yetiştirerek, Cumhuriyetimizin üzerine bina edildiği tüm değerleri benimseyen ve her zaman her yerde savunan bir kurum olmuştur” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında isim vermeden Karahasanoğlu’na “Türkiye'de sayısız değerli insanı tedrisatından geçiren bir ilim irfan yuvası olan Galatasaray Lisesi'ne dil uzatanların asıl amaçları ortadadır” diye yanıt verildi.

Galatasaray tarafından yapılan açıklama şöyle:

Kulübümüzün kurucusu ve 1 numaralı üyesi Ali Sami Yen’in, "Türk olmayan takımları yenmek" hedefiyle, Türkiye'nin medar-ı iftiharı olan Galatasaray Spor Kulübü'nün temellerinin atıldığı Galatasaray Lisesi, 1481 yılına kadar uzanan kökleriyle Türk Milleti'nin sahip olduğu en önemli eğitim kurumlarının başında gelmektedir.

Çanakkale'de, Trablusgarb'da, Balkan Harbi'nde, Kafkas Cephesi'nde, Irak'ta, Gazze'de, Sina'da, vatan uğruna şehitler veren Galatasaray Lisesi, İstiklâl ruhuyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin sarsılmaz değerleriyle yoğrularak bugünlere gelmiştir.

Bu vatan için canını hiçe sayarak cephelere koşan, mezun vermeden şehitler veren Galatasaray Lisesi, "Fikri hür, vicdanı hür" nesiller yetiştirerek, Cumhuriyetimizin üzerine bina edildiği tüm değerleri benimseyen ve her zaman her yerde savunan bir kurum olmuştur. 

Türkiye'de sayısız değerli insanı tedrisatından geçiren bir ilim irfan yuvası olan Galatasaray Lisesi'ne dil uzatanların asıl amaçları ortadadır. Bu cüreti gösterenler şunu bilmelidir ki; tüm kurumlarıyla tek vücut olan Galatasaray, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin temel değer ve ilkelerinin yılmaz bekçisi olmaya devam edecektir.