Spor
15 Tem 2023 09:44 Son Güncelleme: 15 Tem 2023 09:47

Galatasaray'da hesapta olmayan veda! Kimse beklemiyordu

Transferde Angelino'ya imza attırarak ses getiren, Kaan Ayhan'ın satın alma opsiyonunu kullanan Galatasaray yönetimi, Mauro Icardi'nin yolunu gözlüyor. Diğer yandan sarı-kırmızılı kulüpte kısa süre içerisinde ayrılıklar açıklanabilir.

 Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Galatasaray, transfer çalışmalarını hummalı biçimde sürdürüyor. İlk imzayı İspanyol sol bek Angelino'ya attıran sarı-kırmızılılar, Mauro Icardi'nin yolunu gözlüyor. Galatasaray'da kısa süre içerisinde 2 ayrılık da açıklanabilir. 

ZANIOLO: FENERBAHÇE DE TEKLİFTE BULUNDU
Aslan’ın İtalyan yıldızı Nicolo Zaniolo, Fenerbahçe’nin de geçen sezon kendisini transfer etmek için girişimde bulunduğunu dile getirerek, “Fenerbahçe de teklifte bulundu ama benim için verdiğim söz önemli. Ben de verdiğim sözü tutarak Galatasaray’a geldim. Galatasaray benim için çok önemli. Ben burada Galatasaray için çalışıyorum. Taraftarlarımız, hocamız, takım arkadaşlarım, başkanımız ve bütün çalışanlar biz iyi bir grup oluşturduk” diye görüş belirtti.

'EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM'
Takıma geçen sezon geç katıldığını hatırlatan Zaniolo, “Geçen sene yüzde 100 değildim çünkü geç geldim. Ardından deprem oldu ve liglere ara verildi. Dolayısıyla geç bir başlangıç oldu. Bunun yanında yine katkımı yaptım. Bu sene yüzde 100’ümü sahaya koyacağıma eminim. Çünkü bu sene baştan başlıyoruz. Çok daha iyi olacağına inanıyorum. Antrenmanlarda da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

ICARDI'NİN YEDEĞİ BAKAMBU
Icardi’nin arkasında yedek golcü olarak düşünülen Cedric Bakambu’nun kulübü Al Nassr’la yollarını tamamen ayırması bekleniyor. 32 yaşındaki santrfor daha yeni sözleşme imzalamasına rağmen, eşinin Arabistan’da yaşamak istememesi nedeniyle kontratı feshetmeye çalışıyor.

GÜNAY'DA İMZA YAKIN
Sarı-Kırmızılı ekibin yeni sezondaki ikinci kalecisi olması beklenen Günay Güvenç’in transferinde son aşamaya gelindi. Bonservisi Gaziantep’te bulunan 32 yaşındaki eldivenin bonservisine karşılık Galatasaray’ın bir veya iki genç oyuncuyu Kırmızı-Siyahlı kulübe göndermesi bekleniyor. Transfer tamamlandıktan sonra Günay, takıma Florya’daki çalışmalarda katılacak.

MERTENS'E İŞTAH KABARTAN TEKLİF
Geçen yılki sözleşmesi oynadığı maç sayısına bağlı olarak 1 yıl daha uzayan Dries Mertens’in başına talih kuşu kondu! İki Suudi Arabistan kulübünün, Galatasaray’a 36 yaşındaki Belçikalı forvet için 10 ve 11 milyon Euro’luk iki teklif getirdiği ileri sürüldü. Sarı Kırmızılılar, Mertens’in Arabistan’a gitmeyi kabul etmesi durumunda bu transfere çok sıcak bakıyor. Galatasaray Yönetimi, uzun süredir Mertens’in yerine 10 numara arayışındaydı.

YUSUF DEMİR KİRALIK GİDİYOR
Galatasaray’da yeni sezon kadrosunda düşünülmeyen oyuncuların akıbetleri yavaş yavaş belli oluyor. Hocası Okan Buruk’la bir türlü yıldızı barışmayan Yusuf Demir’in, düzenli süre alabileceği bir takıma kiralanması konusunda bir kez daha ortak karara varıldı. Avusturya kampının ardından genç oyuncuyla yollar büyük ihtimalle ayrılacak. Galatasaray, bonservisine 6 milyon Euro ödediği Yusuf Demir’i kiralık döneminde de yakından takip edip destekleyecek. 

SÜRPRİZ AYRILIK SERGIO OLIVEIRA
Milliyet'te yer alan habere göre; Cim Bom’da Mertens dışında formunu kaybeden isimlerden biri de Sergio Oliveira’ydı. Galatasaray, sezon bitiminden bu yana 8 numaralı pozisyona takviye için girişimlerde bulunuyor. Tam da bu süreçte Portekizli futbolcunun takımdan ayrı çalışmalar yapması, “Yol ayrılığı yakın” şeklinde yorumlandı. Tıpkı Mertens’te olduğu gibi Oliveira’ya da Suudi Arabistan kulüplerinden çok sayıda teklif var. Tecrübeli futbolcunun ayrılması halinde Galatasaray 6-8 ve 8-10 numaralı pozisyonlarda oynayabilecek bir yerli biri yabancı iki orta saha takviyesi birden yapabilir.