Spor
01 Nis 2022 18:50 Son Güncelleme: 01 Nis 2022 19:34

Galatasaray'da flaş gelişme: Burak Elmas başkanlığa yine aday oluyor!

Galatasaray'da 30 Nisan'da yapılacak olan seçimde başkanlık için yarışacak isimler netleşmeye başlarken, Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı'dan flaş bir iddia geldi.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı önemli açıklamalar yaptı.

"BAŞKANIN YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİ İLE MAHKEMEYE GİTME İHTİMALİ VAR"

Kırmızı genel kurulda idari yönden ibra edilmeyen Burak Elmas'ın 30 Nisan'da yapılacak olan seçime girebileceğini iddia ederek, "'Başkanımız Burak Elmas'ın, genel kurulda çıkan ibrasızlık kararı için yürütmeyi durdurma talebi ile mahkemeye gitme ihtimali var. Bu karar tamamen kendisine ait. Ama bunu iktirdarda kalmak adına yapmayacak. Hakkını aramak için yapacak. Seçime girerse biz de yanında yer alacağız. Biz önemli çalışmalar yaptık. İnsanlar bunu takdir edecektir. Genel kurulun ibra konusunda kararına saygı duyuyorum; ama ibra konusu, Galatasaray'da artık bir tehdit unsuru olarak kullanılmaya başlandı." dedi.

 "MUSTAFA CENGİZ İKTİDARDA OLSA ONU DA İBRA ETMEZLERDİ"

Genel kurulda Burak Elmas'ın aksine merhum başkan Mustafa Cengiz'in ibra edilmesine de değinen Nihat Kırmızı, "Merhum başkan Mustafa Cengiz iktidarda olmadığı için ibra edildi. İktidarda olsaydı onu da ibra etmezlerdi. Biz hırsızlık, arsızlık yapmadık. Mali açıdan herhangi bir yanlışımız yok. Önemli hamleler yaptık kulübümüüz için bunu Galatasaray takdir edecektir. Biz asla ibra konusunu bir tehdit aracı olarak kullanmayacağız. Bakın ortaya çıkan sonuç, Galatasaray'ı doğruya götürmüyor, kaosa götürüyor.'' ifadelerini kullandı.

 "İBRA ETMEMEK İÇİN BARCELONA VE BEŞİKTAŞ'A YENİLMEMİZİ İSTEDİLER"

Bazı eski yönetici ve onların etrafındakilerin, Galatasaray'ın Beşiktaş'a yenilip, Barcelona'ya elenmesini beklediklerini belirten Kırmızı, ''Barcelona'ya elenelim, derbide Beşiktaş'a elenelim diye bakanlar oldu. Neyseki Beşiktaş'ı yendik. Barcelona'yı eleyebilirdik. Yenilsinler de ibra oylamasını istediğimiz gibi yapalım diye baktılar. Bunun için Galatasaray'ın yenilmesini istediler. Işıtan Gün bildiklerini söylemiştir. Bunu da Galatasaray doğru değerlendirmeli. Galatasaray bir futbol kulübünden daha fazlasıdır. Bu gerçeği herkes bilmeli'' şeklinde konuştu.