Spor
29 Nis 2022 11:21 Son Güncelleme: 29 Nis 2022 11:23

Galatasaray'da başkanlık seçimi iptal edildi

Galatasaray'da Burak Elmas'ın ibra edilmemesinin üzerine seçim sürecine gidilmişti. Açılan davalarla tehlikeye giren seçim için iptal kararı çıktı.

Galatasaray'da 26 Mart'ta düzenlenen Olağan Mali Genel Kurul'un ardından Burak Elmas ve yönetimi idari yönden ibra edilmemiş ve camia seçim sürecine girmişti.

Ajansspor'un haberine göre, mahkemeye taşınan ibra kararının ardından önce tedbir konulan ardından kaldırılan seçim, son olarak iptal edildi.

Galatasaray Kulübü Üyesi Fırat Develioğlu'nun açtığı dava sonrası seçime tedbir getirilmişti. Sonrasında 22 Nisan'da yapılan duruşmada tedbir kalkmıştı. Dava bugün istinaf mahkemesinde görüldü. İlk gelen bilgi, istinaf mahkemesinin seçimi durdurma kararı aldığı yönünde.

Fırat Develioğlu'nun ardından Başkan Burak Elmas ve yönetim kurulu üyeleri de Genel Kurul'un iptaline ilişkin dava açmıştı. Seçimin tehlikeye girdiğini düşünen Galatasaray camiasına ise bu davanın yalnızca ibrasızlık kararına karşı olduğunu, seçimin dava sonucundan etkilenmeyeceği söylendi.