Spor
29 Mar 2023 11:54 Son Güncelleme: 29 Mar 2023 11:56

Galatasaray'a yeni tribünler geliyor

Spor Toto Süper Lig'de lider Galatasaray'da Nef Stadyumu'nun kale arkası tribünlerinde değişiklik yapılması gündemde...

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Bora Bahçetepe, Nef Stadyumu'nun kale arkası tribünlerine ayakta seyirci alımı için UEFA'dan izin alındığını belirterek, "TFF'den ve emniyet müdürlüklerinden izin alınması gerekiyor. O konuda çalışıyoruz." dedi.

Spor Toto Süper Lig'de lider Galatasaray'da Nef Stadyumu'nun kale arkası tribünlerinde değişiklik yapılması gündemde.

Asist Analiz'e açıklamalarda bulunan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Bora Bahçetepe, kale arkası tribünlere ayakta seyirci alabilmek için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve UEFA'dan izin alındığını belirtti.

Bahçetepe konuya ilişkin açıklamasında, "UEFA, lig maçlarında belirli sayıda ayakta seyirciye izin veriyor. Bir ön çalışma yaptık. Her iki kale arkasına da ayakta seyirci alırsak 8-10 bin kişilik seyirci sayısında artış var. Onun dışındaki olası artırmalarla ilgili stadın mimari izinlerine ve statik yapısına bağlı. Bununla ilgili bir çalışmamız yok. Ama ayakta seyirci alımıyla ilgili 8-10 bin kişi artıma imkanı var. UEFA izin verdi, TFF'den ve emniyet müdürlüklerinden izin alınması gerekiyor. O konuda çalışıyoruz. Koltukları nereden alacağımıza ilişkin altyapı çalışması yaptık. Yasal izinlerimizi alırsak kale arkası tribünlerini ayakta seyirci için açacağız." dedi.

Kale arkası tribünlerdeki değişikliğin yeni sezona yetişip yetişmeyeceğiyle ilgili soruya ise Bora Bahçetepe şu yanıtı verdi, "Biz hazırız kendi açımızdan. Eğer yasal izinleri alabilirsek hemen başlayacağız."