Spor
07 Nis 2022 15:06 Son Güncelleme: 07 Nis 2022 15:16

Galatasaray'a sunucu ve yapımcı başkan adayı! Listesinde çok kuvvetli bir isim var

Galatasaray'da Begüm Özkan başkanlığa adaylığını açıklamaya hazırlanıyor. Adnan Polat ve camianın önemli isimleri kendisine destek verecek. Erden Timur'un da listede olması bekleniyor.

Galatasaray'da Burak Elmas'ın ibra edilmediği Genel Kurul'da yaptığı konuşmayla gündemi sallayan Begüm Özkan, başkanlığa adaylığını açıklamaya hazırlanıyor. Begüm Özkan'ın listesinde Erden Timur da var. Eski başkan Adnan Polat ve camianın önde gelen isimleri de destek veriyor.

BİR ŞARTI BEKLİYOR

Özkan, dernekler yasasının kararına göre adaylığını açıklamayı planlıyor. Burak Elmas Genel Kurul'da, "İlk kadın başkan inşallah Galatasaray'dan çıkacak" demişti.

"SAPKINI GÖRMEZDEN GELEBİLİRSİNİZ"

Begüm Özkan Genel Kurul'daki konuşmasında Işıtan Gün üstünden Burak Elmas'a doğru, "Ne yazık ki uzun zamandır bir toz bulutunun içindeyiz. Vaatler, yalanlar... At izi, it izine karıştı artık. Uyanma vakti geldi. Gerçeklerden bahsetmeliyiz. Burası Galatasaray Spor Kulübü. Cinsiyetleri eşit gören, Türkiye'deki en büyük temsilci. 1924'ten beri 145 numara ile ilk kadın üyenin kayıtlı olduğu, yaklaşık yüzde 27'si kadın olduğu bir spor kulübü burası. O sırada 35 yaşında olan birinin bu sapkın sözlerini görmezden gelebilirsiniz. İş hayatına girmesi için okuttuğunuz kızınızın yüzüne de bakabilirsiniz. Ama dostlarınıza sahip çıkmanıza bir şey demiyorum. Burası Galatasaray. Bunları Galatasaray çatısı altında yapamazsınız. Bu zihniyeti, böyle bir zamanda sıradan bir özür ile aklayamazsınız" ifadelerini kullanmıştı.

BEGÜM ÖZKAN KİMDİR?

Avukat Begüm Özkan, Galatasaray Lisesi ve hemen ardından da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1991 senesinde TGRT ekranlarında otomobil programı yapımcılığı ve sunuculuğu görevinde bulunan Özkan, NTV ve CNN Türk’te 2000 yılına kadar görev aldı.

Aktif olarak otomobil sporları, yarış ve organizasyonlarında yer alan Özkan, 4 sene üst üste Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonu olan ekipte bulundu.

KADİGER üyesi olan Begüm Özkan, Özhan Canaydın’ın başkanlığı döneminde Galatasaray’da iletişim grubu ve Ali Sami Yen komitesinde gönüllü olarak hizmet verdi. Adnan Polat’ın başkanlığında ise Galatasaray’da Pazarlama A.Ş.’de görev aldı.

Başarılı hukukçu 25 Mart 2017 tarihinde mali genel kurulda sert eleştiriler nedeniyle üyelik ihraç istemiyle disipline sevk edildi.