Gündem
18 Kas 2013 12:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:45

Galatasaray Üniversitesi yangınının perde arkası! Fareler Fransa'ya mesaj mı göndermek istedi?

A Haber’de deneyimli gazeteciler Bekir Hazar ve Ergün Diler’in yönetimindeki ‘Yaz Boz’da önceki gece “9 Ocak’taki Paris’te 3 PKK’lı kadının infazı ve 22 Ocak’taki Galatasaray Üniversitesi yangını” arasındaki bağlantı masaya yatırıldı.

A Haber’de deneyimli gazeteciler Bekir Hazar ve Ergün Diler’in yönetimindeki ‘Yaz Boz’da önceki gece “9 Ocak’taki Paris’te 3 PKK’lı kadının infazı ve 22 Ocak’taki Galatasaray Üniversitesi yangını” arasındaki bağlantı masaya yatırıldı. Galatasaray Üniversitesi’nin nasıl kurulduğuna özetle değinen Diler, gündem oluşturacak ilginç ayrıntıları izleyenlerle paylaştı.

Bekir Hazar: Paris suikastı 9 Ocak’ta oldu, 22 Ocak’ta da Fransız devlet başkanının açtığı Galatasaray Üniversitesi yandı. Senin de ilginç bir tezin var. Bu üniversite neden yandı?

Ergün Diler: Paris’teki 3 PKK’lı kadının infazından sonra garip bir şekilde çünkü bu büyük dengenin oturacağı yer Türkiye. Bir ucunda Rusya’nın bir ucunda Obama’yı getiren ABD’nin bu siyaseti, bu planı devreye sokabilmesi için Türkiye’nin bu projeye tamam demesi gerekiyor. Paris’te 3 kadın öldürülünce orada görüntülerin olmaması akla ziyan. Gittim sokağa baktım ben inanılır gibi değil. Barışa vurulan bir darbedir demiştim o zaman. Barış istemeyen güçler devrede demiştim. Osman Öcalan da bunu söyledi. 1970’lerin ortasında Selahaddin Beyazıt dönemin başbakanlarına hem Ecevit’e hem Demirel’e gidip bir üniversite projelerinin olduğunu ve yardım etmeleri gerektiğini söylüyor. Startı veren Selahaddin Beyazıt Beyefendi. 1990’ların başında Coşkun Kırca ve İnan Kıraç Beyefendi bu işi görev addediyor. 1991-1992’de Rahmetli Özal ile Mitterand Galatasaray Lisesi’nde buluşuyor. İmzalar orada atılıyor. Türkiye’nin uluslararası antlaşmayla kurulan tek üniversitesi Galatasaray’dır.

Bekir Hazar: Fransa Cumhurbaşkanının açtığı tek üniversite.

Ergün Diler: Bizim devlet başkanımızla onların devlet başkanı ortak imzadan sonra hayata geçiriyorlar.

Bekir Hazar: Sonra niye yandı bu üniversite?

Ergün Diler: Neden yandığını bilmiyorum. Kabloları fareler kemirir böyle durumlarda. Bilemeyiz. Ama Fransa’daki 3 kadın suikastı savaşı körüklemeye yönelik bir hareketti.

Bekir Hazar: Arkasında Fransa istihbaratı var, bunu öğrendik.

Ergün Diler: Obama, Erdoğan ve Putin arasındaki denklem, işbirliği ya buna cevap vermek istemişse ve bu cevap da Türkiye de olmak durumundaysa aradan 2 hafta geçip Fransa devletinin temsili sayılan üniversite yanıyorsa ve buna birisi çıkıp kısa devre şu bu fareler kabloları kemirdi diyorsa en azından ben Ergün Diler olarak inanmam, arkasında şu vardır demem ama bunca aklın yarıştığı bir çerçevede farelere en son görev düşer.

Bekir Hazar: Acaba fareler Fransa’ya mesaj mı göndermek istedi?

Ergün Diler: Bilmiyorum… Bilmiyorum. Ama öyle ya da böyle bir mesaj verildiği ortada. Öcalan’ın “Artık yüzde 100 barış gelecek” diye sahaya sürdüğü 3 kadını başlarından vurarak öldürüyorsan birisi de sana bunu sorar. Bu ne demektir? Ey Fransa, Ey Avrupa bu bölgeden çıkacaksınız demektir.