Spor
28 Tem 2021 22:54 Son Güncelleme: 28 Tem 2021 23:05

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne veda etti! İstanbul'da da kaybettik!

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda 5-1’lik yenilginin rövanşında PSV'yi Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda konuk eden Galatasaray mücadelen 2-1 mağlup ayrıldı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda 5-1’lik yenilginin rövanşında PSV'yi Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda konuk etti. İlk maçta tur şansını mucizelere bırakan Fatih Terim ve öğrencileri, rövanşta da rakibine diş geçiremedi.

Madueke ve Van Ginkel'in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan PSV, bir üst tura yükseldi. Temsilcimizin teselli golü ise Mbaye Diagne'den geldi.

Galatasaray, Avrupa kupalarında yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda devam edecek ve İskoç temsilcisi St. Johnstone ile kozlarını paylaşacak.

TERİM'DEN 3 DEĞİŞİKLİK

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş maçında PSV Eindhoven'la karşılaşan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, ilk maça göre kadroda 3 değişiklik yaptı.

Hollanda'da oynanan ilk karşılaşmada ilk 11'de görev alan Alpaslan Öztürk, Arda Turan ve Ryan Babel, İstanbul'daki ikinci maçta yedek soyundu. Terim, bu üç oyuncunun yerine Mustafa Muhammed, Barış Alper Yılmaz ve De Andre Yedlin'e forma verdi.

Terim ayrıca ilk maçta Hollanda'ya götürmediği Mbaye Diagne'yi rövanşta maç kadrosuna alarak yedek soyundurdu.

YENİ TRANSFER İLK KEZ SAHADA

Galatasaray'ın Ankara Keçiörengücü'nden transfer ettiği Barış Alper Yılmaz, sarı-kırmızılı formayla ilk maçına çıktı.

Geçen sezonu TFF 1. Lig ekiplerinden Keçiörengücü'nde tamamlayan 21 yaşındaki Ümit Milli futbolcu, teknik direktör Fatih Terim tarafından ilk kez PSV Eindhoven karşılaşmasında görevlendirildi.

TARAFTARLAR TRİBÜNDE

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlamasıyla maçlara seyirci alınmamasının ardından takımlarından uzak kalan Galatasaraylı taraftarlar, PSV Eindhoven maçıyla birlikte tribünlere geri döndü.

Stat kapasitesinin yüzde 50'si oranında tribünlere giren taraftarlar, sarı-kırmızılı takımın ısınmak için sahaya çıkmasıyla birlikte desteklerini gösterirken, stat önünde de takım otobüsünü coşkuyla karşıladı. 

SCHMIDT'TEN TEK DEĞİŞİKLİK

PSV Eindhoven Teknik Direktörü Roger Schmidt, İstanbul'da oynanan rövanş maçında kadroda tek değişiklik yaptı.

Alman teknik adam, ilk maçta görev yapan Yorbe Vertessen'in yerine Cody Gakpo'yu görevlendirdi.