Gündem
06 Ara 2012 00:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

GALATASARAY ŞAMPİYONLAR LİGİNDE TURLADI: 2-1

Braga'yı deplasmanda 2-1 yenen Galatasaray adını Devler Ligi'nde bir üst tura yazdırdı.

Maça hızlı başlayan temsilcimiz, rakibine önde baskı yaparak ilk bölümlerde oyun kurmasını engelledi. Hamit’in savunma arkasına yaptığı koşular ilk dakikalarda tehlike yaratırken hızlı gelişen Braga atakları da Portekiz ekibini Muslera’nın kalesine yaklaştırdı.

Maçın kontrolünü yavaş yavaş eline alan Braga, 14. dakikada Dany’nin çıkarken kaptırdığı topta kalemizde büyük tehlike yarattı. Eder’in müsait pozisyonda vuruşunda son anda araya giren Melo, topu kornere gönderdi. Üst üste kazandığı kornerlerle gole çok yaklaşan Braga’ya Muslera izin vermedi.

GOL ’GELİYORUM’ DEDİ
Ancak bu dakikalarda başlayan Braga atakları ilerleyen dakikalarda artarak devam etti. Özellikle Eder ve Alan ikilisi G.Saray savunmasına zor anlar yaşattı. Braga’nın aradığı gol ise 32. dakikada geldi.

Riera’nın sektirdiği topu Salino içeri çevirdi. Ceza yayı üzerinde bu kez de Melo topu ıskalayınca önünde kalan topla güzel bir vuruş çıkaran Mossoro, Braga’yı 1-0 öne geçirdi.

40. dakikada Selçuk’un nefis firkiğini kaleci son anda kornere çelerken bu pozisyon Galatasaray’ın ilk yarıdaki en net gol pozisyonu oldu.

İKİNCİ YARIDA MAÇ DÖNDÜ
İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, 2. yarıya iki değişiklikle başladı. İlk yarıda etkisiz kalan Hamit ve Elmander’in yerine Aydın Yılmaz ve Amrabat oyuna dahil oldu. Değişikliklerle oyunda temposunu arttıuran Cim Bom aradığı golü Burak Yılmaz’la buldu. 58. dakikada Amrabat’ın soldan ortasında kafayı nefis vuran Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi’ndeki 6. golünü Braga ağlarına gönderdi.

Cim Bom, 69’da Umut’un da oyuna girmesiyle galibiyet golü için vites yükseltti. Sarı kırmızılı temsilcimizin aradığı gol 78. dakikada geldi. Melo’nun vuruşunda kaleciden dönen topu tamamlayan Aydın Yılmaz, G.Saray’ı Braga karşısında 2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalar sinir harbi şeklinde geçerken Burak Yılmaz’ın çaprazdan nefis şutu üst direkte patlayınca 3. gol kaçtı. Ancak hakem Nicola Rizzoli’nin son düdüğü Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kaldığını ilan etti.