Spor
18 Nis 2022 22:22 Son Güncelleme: 18 Nis 2022 22:56

Galatasaray evinde rahat kazandı! Yeni Malatyaspor'u 2-0'lık skorla mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, Yeni Malatya'yı 2-0 mağlup etti. Galatasaray'ın gollerini Babel ve Halil Dervişoğlu kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, kendi sahasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup etti. Sarı kırmızılı ekibin gollerini Ryan Babel ve Halil Dervişoğlu attı.

Galatasaray'da Domenec Torrent takımını sahaya Muslera; Omar, Nelsson, Marcao, van Aanholt; Taylan, Berkan, Pulgar; Babel, Kerem ve Halil ilk 11'i ile sahaya sürerken, küme düşmesi daha önce kesinleşen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'da Cihat Arslan'ın kadro tercihi şu şekildeydi:

Abdulsamed, Campi, Awuku, Karim Hafez, Buğra, Mustafa, Kenan Özer, Azubuike, Donsah, Dicko, Tetteh.

Çok fazla basit hata ile geçen ilk yarıda iki takım da çok önemli birer fırsat yakaladı. Galatasaray'da Babel'in, Yeni Malatyaspor'da ise Tetteh'nin kalecileri dahi geçen şutlarını savunma oyuncuları çizgiden çıkardı.

Galatasaray ikinci yarının başlarında çok kısa süre içerisinde 2 gol buldu. 51. dakikada Babel ile öne geçen ev sahibi ekip, 53'te Halil ile farkı ikiye çıkardı. Babel'in golünde yardımcı hakem ofsayt kararı verse de VAR incelemelerinin ardından gol geçerli sayıldı.

90+4'te Galatasaray'da Omar Elabdellaoui rakip ağları sarssa da ofsayt gerekçesi ile gol iptal edildi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup etti.

Sarı kırmızılı ekip bu sonuçla haftayı 44 puanla 12. sırada tamamlarken, küme düşmesi daha önce kesinleşen Yeni Malatyaspor ise 20 puanla son sırada kaldı.

Galatasaray, bu sezon ilk kez üst üste dört iç saha galibiyeti aldı. Yeni Malatyaspor ise Süper Lig'deki son beş maçını da gol atamadan kaybetti.