Spor
21 Eki 2023 18:08 Son Güncelleme: 21 Eki 2023 21:30

Galatasaray - Beşiktaş maçının ilk 11’leri belli oldu!

Galatasaray ile Beşiktaş arasında Rams Park'ta oynanacak dev derbinin ilk 11'leri belli oldu.

Trendyol Süper Lig'de heyecan, milli ara sonrası oynanacak 9. hafta karşılaşmalarıyla devam ederken, haftaya Galatasaray ile Beşiktaş arasında Rams Park'ta oynanacak dev derbi damga vuracak.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim, Angelino, Kaan, Torreira, Tete, Kerem, Zaha, Icardi

Beşiktaş: Mert, Rosier, Colley, Amartey, Zaynutdinov, Tayfur, Amir, Gedson, Ghezzal, Rashica, Aboubakar.

Geçen sezon şampiyon tamamladığı lige iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, geride kalan haftalarda çıktığı 8 müsabakada 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Attığı 16 gole karşı kalesinde yalnızca 4 gol gören sarı-kırmızılı ekip, topladığı 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi.

Sarı-kırmızılı takım, ligin ilk haftasında Mondihome Kayserispor ile berabere kaldıktan sonra sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Yılport Samsunspor, Rams Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü ve Bitexen Antalyaspor'u mağlup ederek 7 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı.

Okan Buruk'un öğrencileri, iç sahada gösterdikleri dominant performansla da dikkatleri çekiyor. Trendyol Süper Lig'de sahasında çıktığı son 20 maçta mağlup olmayan sarı-kırmızılı ekip, ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşamıştı.

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi ise, takımının gol yollarındaki en etkili ismi olarak öne çıkıyor. Arjantinli futbolcu, bu sezon forma giydiği 14 resmi karşılaşmada 12 kez ağları havalandırdı. Mauro Icardi, Trendyol Süper Lig maçlarında 8, UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakalarında ise 4 kez topu filelere gönderdi.

Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in derbide oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Ağrısı bulunmasına rağmen milli takım kampına katılan ve tedavisine burada devam edilen Faslı yıldız, takımla çalışmaların bir bölümüne katıldı. Öte yandan milli takımlardan geç dönen Wilfried Zaha ile Davinson Sanchez ise derbiye tek antrenmanla çıkacak. Bu iki oyuncunun ilk 11'de oynayıp oynamayacağına teknik direktör Okan Buruk karar verecek.

Şenol Güneş ile yollarını ayırdıktan sonra takımı yardımcı antrenör Burak Yılmaz'a emanet eden Beşiktaş ise geride kalan 8 haftada 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle 16 puan topladı. Ligin 4. basamağında bulunan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda 12 gol atarken kalesinde 9 gol gördü.

Öte yandan Beşiktaş, dış sahada Galatasaray ile yaptiği son 6 mücadeleyi kazanamadı. "Kara Kartal", sarı-kırmızılılara karşı deplasmandaki son galibiyetini 2016-2017 sezonunda aldı. Söz konusu sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, 27 şubat 2017'de oynanan maçtan Anderson Talisca'nın attığı golle 1-0 galip ayrılmıştı. İki takım arasında Rams Park'ta oynanan son 6 karşılaşmanın 5'ini Galatasaray kazanırken, 1'i ise berabere sonuçlandı.

Siyah-Beyazlı ekipte Galatasaray ile oynanacak derbi öncesi sakat futbolcuların fazlalığı dikkati çekiyor. Beşiktaş'ta Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın kadroda yer alması beklenmezken, Mert Günok ile Arthur Masuaku'nun durumu ise Burak Yılmaz'ın kararına bağlı olacak. Emrecan Uzunhan ile Tayyip Talha Sanuç ise uzun süreli sakatlıkları gerekçesiyle kadroda yer alamayacak.

Beşiktaş'ta sakatlığını atlatan Gedson Fernandes, 5 maç sonra formasına kavuşacak. Portekizli futbolcu, son olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Belçika ekibi Club Brugge ile 21 Eylül'de oynanan müsabakada görev yapmıştı. Gedson Fernandes, omzundan ve ayak bileğinden yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 4'ü Trendyol Süper Lig'de, 1'i de UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde olmak üzere 5 karşılaşmada forma giyemedi. Teknik Sorumlu Burak Yılmaz'ın 24 yaşındaki orta saha oyuncusuna eski takımına karşı ilk 11'de şans vermesi bekleniyor.

Rams Park'ta saatler 19.00'u gösterdiğinde başlayacak derbide hakem Halil Umut Meler düdük çalacak.