Spor
04 Haz 2023 23:44 Son Güncelleme: 05 Haz 2023 00:11

Galatasaray, 2022-23 sezonu şampiyonluk kupasını kaldırdı

Spor Toto Süper Lig'de 2022-23 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ettiği derbinin ardından şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Galatasaray, 51 bin taraftarı önünde şampiyon olarak çıktığı Fenerbahçe derbisini farklı kazandı. Zaniolo'nun 2 golü, Icardi'nin tek sayısı ile maçı 3-0 kazanan Cim-Bom, ezeli rakibine isabetli şut attırmadan karşılaşmayı tamamladı. Aslan, şampiyonluk kupasını kaldırdığı derbide tarihi bir zafer yaşadı.

ŞAMPİYONLUK SONRASI KUPA TÖRENİ

Galatasaray, Fenerbahçe galibiyetinden sonra şampiyonluk kupasını coşkulu bir kutlamayla kaldırdı. Galatasaray'ın şampiyonluk kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden aldı. Kupa kaptan Muslera'nın ellerinde yükseldi.

CUMHURİYET'İN 100. YILINDA

Sarı-Kırmızılılar, Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyon oldu. Sarı-Kırmızılılar, tarihindeki 23'üncü şampiyonluğunu Cumhuriyet'in 100 yılında yaşadı.

OKAN BURUK'UN İLK ŞAMPİYONLUĞU

Galatasaray'ın efsane futbolcusu Okan Buruk, Sarı-Kırmızılılar'ın başında teknik direktör olarak ilk kez şampiyon oldu. Daha önce Başakşehir'le şampiyonluk yaşayan Buruk, antrenörlük kariyerinde ikinci şampiyonluğunu elde etti.

OKAN BURUK AİLESİYLE SAHNEYE ÇIKTI

Galatasaray'da teknik direktör olarak görev aldığı ilk senesinde şampiyonluk yaşayan Okan Buruk, kutlamalarda sahneye eşi Nihan Buruk ve oğlu Ali Yiğit ile çıktı. Buruk madalyasını aldıktan sonra oğlu Ali Yiğit'e verdi.