Spor
15 Kas 2022 09:26 Son Güncelleme: 15 Kas 2022 09:29

Galatasaray 2 yıldızıyla vedalaşıyor

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, şampiyonluk için kadrosuna yeni takviyeler yapmayı planlıyor. Sarı-Kırmızılılar yeni transferler için yabancı oyuncu kontenjanında yer açmak için iki isimle yolları ayırmaya hazırlanıyor.

Hafta sonu Başakşehir karşısında alınan 7-0’lık galibiyet sonrası morallerin yerine geldiği Galatasaray’da transfer çalışmalarına hız verildi. Bu doğrultuda Galatasaray’ın, devre arasında yabancı oyuncu kontenjanında yer açmak için yollarını ayıracağı futbolcular belli oldu.

İddialara göre Galatasaray devre arasında Haris Seferoviç ile yollarını ayıracak. Sarı-Kırmızılıların sezon başında Portekiz ekibi Benfica’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı yıldız oyuncu Seferoviç, çıktığı 8 Süper Lig maçında henüz gol sevinci yaşayamadı. Seferoviç, Ziraat Türkiye Kupasında ise 2 karşılaşmada yer aldı ve 2 gol attı. 

Seferoviç’in dışında Galatasaray’da yolların ayrılması beklenen bir diğer isim ile Hollandalı sol bek Patrick van Aanholt. Sarı-Kırmızılılar ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Aanholt, sezon başına 1.9 milyon Euro net maaş alıyor.

Geride bıraktığımız sezonlarda bonuslarla birlikte yaklaşık 2,5 milyon euro kazanan deneyimli sol bek, Okan Buruk tarafından gözden çıkarıldı.

Patrick van Aanholt, Galatasaray yönetiminden 2 yıllık alacağının tamamını talep ediyor. Söz konusu durumda Hollandalı futbolcu 3,8 milyon euro alacağını da tahsil edecek ve tecrübeli futbolcunun Galatasaray'a maliyeti toplam 6,3 milyon euroyu bulacak.

Bununla birlikte Hollandalı sol bekin yeni takımının İtalya ligi ekiplerinden Lazio olacağı iddia ediliyor.

Söz konusu transferin gerçekleşmesi halinde Patrick van Aanholt kariyerinde ilk kez Serie A'da forma giyecek.

32 yaşındaki Aanholt, bu sezon çıktığı 9 maçta 2 asist yaptı.