Gündem
13 Nis 2020 16:51 Son Güncelleme: 13 Nis 2020 16:59

Galataport şantiyesinde koronavirüs ölümü!

Koronavirüs salgınının yarattığı risk nedeniyle şantiyelerin kapatılması ve işçilerin ücretsiz izne çıkarılması yönündeki talepler gündemini korurken Galataport şantiyesinde çalışan bir işçinin koronavirüsten öldüğü öğrenildi.

Koronavirüs salgınının yarattığı risk nedeniyle şantiyelerin kapatılması ve işçilerin ücretsiz izne çıkarılması yönündeki talepler gündemini korurken Galataport şantiyesinden bir ölüm haberi geldi. 

Şantiyede çalışan DİSK'e bağlı Devrimci Yapı İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) Temsilcisi Hasan Oğuz, Covid-19 tedavisi gördüğü süreçte kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Dev Yapı-İş, Oğuz'un raporunda ölüm nedeninin 'Bulaşıcı hastalık' yazıldığını açıkladı. Daha sonra gelen başka bir raporda Oğuz'un ölüm raporunda Covid-19 yazdığı görüldü. Sendika Koronavirüs nedeniyle Hasan Oğuz'la ilgili cenaze töreninin düzenlenemeyeceğini söyledi. 

Daha öncede Koronavirüs nedeniyle önlem alınmadığı gerekçesiyle işçiler şantiyede iş bırakmıştı. 4 işçide de Koronavirüs tespit edildiği belirtilmişti.