Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi

Dünya'da birçok ünlü dolandırıcı var. Galata Köprüsü'nü satandan devletten para kaçırana kadar pek çok isim yer alıyor. İşte Webtekno'nun hazırladığı dolandırıcılar listesi...

Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 1

Sülün Osman

Dolandırıcılık denildiğinde ülkemizde ilk akla gelen isimlerden biri Sülün Osman'dır. İstanbul'daki tramvay, Galata Kulesi başta olmak üzere kent meydanında bulunan saatler, şehir vapurları gibi malları insanlara "satarak" veya "kiraya vererek" dolandırdı. 1962 yılında hapisteyken "Alınteri ile yaşamak" başlıklı bir konferans veren Sülün Osman, Galata Köprüsü'nü satmaya çalışırken tesadüf eseri yakalandı. Genelde köyden şehre yeni gelen insanları dolandırdığı biliniyor.

113
Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 2

Victor Lustig

ABD ve Avrupa'da pek çok dolandırıcılık vakası bulunan Lustig, yakalanıp ünlü hapishane Alcatraz'a gönderilmişti. Lustig'in en bilinen dolandırılık eylemlerinden biri Eiffel Kulesi'ni hurdacıya satmasıydı. Ayrıca para basma makinesi sattığını iddia ederek de pek çok insanı dolandırmıştı.

213
Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 3

Selçuk Parsadan

90'lı yılların ana gündemlerinden biri olan devlet büyüklerinin dolandırılmasının arkasındaki isim Selçuk Parsadan, emekli Orgeneral Necdet Öztorun'un adını kullanarak örtülü ödenekten 5,5 milyar TL almayı başardı.

313
Galata Kulesi'ni satandan devletten para kaçırana... İşte dünyadaki en ünlü dolandırıcıların listesi - Sayfa 4

Charles Ponzi

Günümüzdeki dolandırıcıların en çok tercih ettiği yöntem olan saadet zincirini kuran ilk isimlerden Charles Ponzi, kurduğu saadet zinciriyle milyonlarca dolar kazandı. Yakalanıp hapse atılan Ponzi, cezasının bitmesinin ardından batık tahvilleri yatırımcılara satarak yeniden dolandırmıştı. Ponzi, İtalya lideri Musolini'ye finansal danışmanlık da yapmıştı.

413