Kültür Sanat
29 Nis 2023 19:10 Son Güncelleme: 29 Nis 2023 19:12

Gabriel García Márquez'in yeni romanı geliyor

Nobel Edebiyat Ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez'in ölümünden 9 yıl sonra, yeni romanının gelecek yıl yayınlanacağı açıklandı.

İngiliz yayınevi Penguin Random House (Rastgele Ev), 2014 yılında yaşamını yitiren Gabriel Garcia Márquez'in "Ağustos'ta Birbirimizi Göreceğiz" (Agosto Nos Vemos) adlı kitabının 2024 yılında Latin Amerika'daki raflarda yerini alacağını duyurdu.

The Guardian'da yer alan habere göre, merhum yazara ait bir romanın, ailesi tarafından Teksas Üniversitesi'ndeki arşivde kilit altında tutulduğu söylentileri doğrulanmış oldu. 

Latin Amerika'daki lakab Gabo lakabıyla aynı isimdeki vakfın direktörü Jaime Abello, "Şimdiye kadar iki çocuğun tutumu eserin yayınlanmayacağı yönündeydi. Görünüşe göre kitabın taslağını okuduktan sonra fikirlerini değiştirdiler" açıklamasında bulundu.

García Márquez'in çocukları Rodrigo ve Gonzalo García Barcha, eserin, dünyadan saklanamayacak kadar değerli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Rodrigo ve Gonzalo yaptıkları açıklamada, "Birbirimizi Ağustos'ta Göreceğiz, rüzgara ve akıntıya karşı yaratmaya devam etmek için son bir çabanın sonucuydu. Ölümünden neredeyse 10 yıl sonra bir kez daha okuduğumuzda, metnin çok sayıda ve çok keyifli meziyetleri olduğunu ve Gabo'nun eserlerinin en seçkinlerinin tadını çıkarmayı engelleyecek hiçbir şey olmadığını keşfettik: icat kapasitesi, dilin şiirselliği, büyüleyici anlatımı, insan anlayışı ve deneyimlerine ve talihsizliklerine, özellikle de muhtemelen tüm eserlerinin ana teması olan aşka olan sevgisi" dediler.

Kitabın, ana karakter olan Ana Magdalena'yı merkez alan beş ayrı bölümden oluşacağı ve toplamda yaklaşık 150 sayfa tutacağı açıklandı, ancak İngilizce baskısının olup olmayacağına dair bilgi verilmedi.