Gündem
10 Kas 2015 09:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:10

G-20 Zirvesinde iki gazeteye akreditasyon engeli!

Antalya'da düzenlenecek olan G-20 zirvesini takip etmek isteyen bazı gazetecilere izin verilmediği öğrenildi.

Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderlerini buluşturan G-20, bu yıl Antalya'da düzenleniyor. Zirveyi takip edecek basın mensupları için akreditasyonda ayrımcılık uygulandı. Zaman gazetesi ve Sözcü zirveye alınmadı.

Türkiye'nin dönem başkanlığında Antalya'da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'nde muhalif gazetecilerin programı takip etmesine izin verilmedi.

Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderlerinin buluştuğu liderler zirvesi, bu yıl Antalya'nın önde gelen turizm bölgesi Belek'te düzenleniyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Hüseyin Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılacağı programı takip edecek medya mensuplarının işlerini kolaylaştırmak amacıyla uluslararası medya merkezi (IMC) kuruldu. Gazeteciler, bu alanda zirveyi takip ederek bilgi, fotoğraf ve görüntüleri kendi kurumlarına aktaracak.

ZAMAN VE SÖZCÜ YOK

Bu alana giriş yapacak basın mensuplarının internet üzerinden bir form doldurması istendi. Zirve için akreditasyon başvuruları bireysel olarak yapıldı. Akreditasyonu onaylanan gazetecilere elektronik posta yoluyla cevap verildi. Alana girişi onaylanan 2 bin 700 gazeteciye 6 Kasım tarihinde akreditasyon mesajı gönderildi. Zaman Gazetesi'nin başvurusuna cevap gerilmezken Sözcü Gazetesi'ne de izin çıkmadığı iddia edildi.