Gündem
25 Şub 2012 07:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:22

FUTBOLDA ŞİKE DAVASINDA 7 TAHLİYE! İŞTE TAHLİYE OLAN İSİMLER!

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 'futbolda şike' davasının 8. duruşması sona erdi.

Tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme tutuklu sanıklardan Şekip Mosturoğlu, Ömer Ülkü, Coşkun Çalık, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, Cemil Turan ve Mehmet Yenice’nin tahliyesine karar verdi.

AZİZ YILDIRIM VE OLGUN PEKER’E RET
Aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker’in de bulunduğu diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Bir sonraki duruşmanın tarihinin de 26 Mart olduğu açıklandı. Karara göre 26 Mart tarihinden sonra savunmaların alınmasına 4 gün daha devam edilecek.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ve Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan’ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanığın; kuvvetli suç şüphesini gösteren olgularının bulunması, delileri karatma ihtimalinin bulunması, koruma tedbirlerinin uygulanmasının yeterli olmayacağından tutukluluk hallerinin devamına oybirliğiyle hükmetti.

EMENİKE DE HAZIR BULUNACAK
Futbolcu Emanuel Emmenike, Korcan Çelikay, Tayfur Havutçu, Ümit Karan, Serdar Adalı, Göksel Gümüşdağ’ın da aralarında bulunduğu 33 tutuksuz sanığın bir sonraki celsede savunmalarının alınması için hazır edilmesine karar verildi.

Tutuklu sanık Olgun Peker’in 2010 ve 2011 yıllarında yurt dışına giriş çıkış tarihlerinin gönderilmesi için Emniyet’e yazı yazılmasını kararlaştıran Mahkeme Heyeti, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ve Ergenekon Ana Davası’nda gizli tanık olarak dinlenen Poyraz’ın beyanlarının bir örneğinin mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

DEMİRÖREN TANIK OLARAK DİNLENECEK
Türkiye Süper Lig ve 1. Lig’e ait iddianamede belritilen futbol maçlarına ilişkin kayıt görüntülerinin gönderilmesi için yayıncı kuruluşa yazı yazılmasına hükmeden Mahkeme Heyeti, aralarında TFF Başkan Adayı Yıldırım Demirören, Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın da bulunduğu 21 kişin tanık olarak dinlenmesinin; henüz sanık savunmalarının tamamlanmamış olmasından dolayı daha sonra değerlendilmesine karar verdi. Mahkeme Heyeti, İBB Kulübü’ne yazı yazarak, 15 Mayıs 2011 günü oyanan Trabzon-İBB maçında kulup yönetimi tarafından maçla ilgili olarak kendi futbolcularına başarılı olmaları için maç primi verilip verilmediğinin sorulmasını kararlaştırdı.

SEYİR YASAKLARI KALKTI
Haklarında seyir yasağı bulunan sanıklardan Yusuf Turanlı, Ömer Ülkü, Olgun Peker, Ahmet Çelebi, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Sami Dinç, Tamer Yelkovan, Faruk Taşseten, Bülent İşçen, Mehmet Yenice’nin seyir yasaklarının kaldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, sanıklardan Zafer Tüzün, futbolcular İbrahim Akın, İlhan Çelikay, kaleci Korcan Çelikay’ın haklarındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti duruşmayı 26 Mart Pazartesi gününe erteledi.