Gündem
08 Haz 2022 17:17 Son Güncelleme: 08 Haz 2022 17:39

Futbol ve iş dünyasını sarsan taciz skandalı!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun önemli bir isminin yeğeninin, eski Merkez Bankası danışmanı Seyfi B.U. tarafından 3 yıl boyunca tacize uğradığı ileri sürüldü. Üstelik şahsın bunu da yaşam koçluğu adı altında yaptığı iddia edildi. Şahıs, operasyonla yakalandı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

tv100'den Hilal Yıldırım'ın haberine göre ailesinin psikolojik bunalımdan kurtulması için gönderdiği genç kız “yaşam koçu”nun 3 yıl boyunca sistematik bir şekilde tacizine maruz kaldı.

Biri Türkiye Futbol Federasyonu'nun en önemli yöneticilerinden birinin yeğeni, diğeri eski Merkez Bankası danışmanı. Tacize uğrayan genç kız ünlü bir iş insanı ve futbol yöneticisinin İngiltere’de okuyan yeğeni.

14 yaşındaki genç kız hem okuluna uyum sağlayamadığı hem de anne ve babasının ayrılığı nedeniyle psikolojik sıkıntılar içindeydi.

Aile kızlarının psikolojik bunalımdan kurtulabilmesi için bir destek almasına karar verdi. Bunun içinde aynı zamanda yaşam koçluğu yaptığını söyleyen Merkez Bankası Piyasalar Genel Müdürlüğü danışmanlarından olan şüpheli Seyfi B.U.’ya gönderdi.

2019’da genç kız seanslara başladı. Yaşam koçu olarak tanınan şahsın şu an 17 yaşında olan kıza cinsel içerikli filmler izlettiği taciz ettiği ileri sürüldü.

Şüpheli Seyfi B.U. genç kızı masajla zayıflatacağını söyleyerek seanslara bikiniyle gelmesini istedi. Genç kız önce yaşadıklarını anlamlandıramadı. Ancak tacizin boyutu her geçen gün artmaya devam etti.

Tacizle suçlanan Seyfi B.U. genç kıza başka kadınlara da yaşam koçluğu yaptığını söyledi. Genç kız yaşadıklarına dayanamadı ve uğradığı tacizi annesine anlattı. Kızından duydukları karşısında sarsılan aile soluğu savcılıkta aldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında talimatla polis operasyon düzenledi. Merkez Bankası’nın Ümraniye’deki ek binasında çalışan şüpheli ofisinde gözaltına alındı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelinin Ataşehir’deki lüks bir sitede bulunan ofisinde ve evinde arama yapıldı. Aramalarda ele geçen dijital materyallere el konuldu. 

İFADESİ ŞOKE ETTİ

Şüphelinin ifadesinde ise “Merkez bankası başkanının danışmanıyım. Evli ve iki çocuk babasıyım” dediği öğrenildi.

 tv100, Merkez Bankası Ümraniye şubesine telefon ederek Seyfi B.U.’yu aradı. Ancak çalışanlar tarafından şüphelinin bir aydır yurt dışında olduğunu söylendi.