Spor
08 Nis 2022 18:09 Son Güncelleme: 08 Nis 2022 18:18

Futbol kökünden değişecek! Basketboldaki kural yeşil sahaya geliyor

Portekiz Futbol Federasyonu'ndan maçların süresiyle ilgili çarpıcı bir talep geldi. Avrupa'daki 36 ligde oynanan maçlarda topun oyunda kalma süresinin 60 dakikanın altında olduğunun saptanmasının ardından, karşılaşmaların 90 dakika yerine 60 dakika oynanması ve tıpkı basketbolda olduğu gibi topun oyunda olmadığı zamanlarda sürenin durdurulması için başvuruda bulunuldu. IFAB'ın bu talebi değerlendireceği ve onaylarsa uygulamaya koyulacağı öğrenildi.

Topu oyunda kalma süresi birçok ligde tartışma konusu olurken, Portekiz Futbol Federasyonu çarpıcı bir öneri ortaya attı. Maçların 90 dakikadan 60 dakikaya indirilmesini kapsayan bu öneri kabul görürse, topun oyunda olmadığı zamanlarda süre işlemeyecek.

FUTBOL MAÇLARININ 60 DAKİKA OLMASI TARTIŞILIYOR

Buzzspor'un haberine göre, Futbol maçlarının 60 dakika olması ve topun oyunda olmadığı sürelerde de zamanın durdurulması tartışılıyor. Portekiz Futbol Federasyonu, bu formatı bazı kategorilerde deneyecek. Uluslararası Futbol Birliği'nin onay vermesi halinde ilerde maçların 60 dakika oynanması mümkün olacak.

TOPUN OYUNDA KALMA SÜRESİ HESAPLANDI

2018-19 sezonundan bu yana oynanan maçları analiz eden CIES, Avrupa genelinde 36 ligdeki maçlarda topun oyunda kalma süresinin 60 dakikanın biraz altında olduğunu açıklamıştı.