Gündem
05 Mar 2012 08:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

FUHUŞTA SON MODA TAKTİK! ÜNLÜ MODACI MANKENLERİ BİLE PAZARLAMIŞ!

Modacı Ramazzo'nun da gözaltına alındığı fuhuş operasyonunda grubun ilginç çalışma yöntemi deşifre edildi...

Modacı Ramazzo’nun da gözaltına alındığı fuhuş operasyonunda grubun ilginç çalışma yöntemi deşifre edildi...

İddialar şöyle: - İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, bir grubun, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan’da güzellik yarışmalarında dereceye girmiş kızların, Türkiye’de ’ünlü manken, modelist, spiker’ yapılma vaadiyle fuhuşa zorlandığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Takip 9 ay sürdü. Modacı Ramazzo, Fatma Y. ve Aleyna B.’nin liderliğini yaptığı belirtilen şebeke takibe alındı.

ÖZEL EKİP DE İZLEDİ

Mali polis, ’insan ticareti’ suçlaması ile başlatılan çalışmada, şebekeyi deşifre etmek için ilginç yöntemler izledi. Ramazzo’nun faaliyetlerini takibe almak için özel bir ekip kuruldu. Üç kişilik ekip teknik takibin yanı sıra fiziki takiple de çalışmasını sürdürdü. Ramazzo’nun tüm defileleri izlendi.

- Takip sürerken, Ramazzo’nun ünlü iş adamlarının beğenisine sunduğu kızları defilede müşterilerine göstereceği bilgisine ulaşıldı. Bodrum ve İzmir’de düzenlenecek olan defileyi izlemek için biri kadın üç kişilik özel ekip görevlendirildi. Tekstilci kılığında defileyi izleyen ekip, mankenlerin defile sonrası müşterilere götürülme anını da görüntüledi.

- Sözde defilelere ünlü isimlerin de katıldığı, bu isimlerin defile sonrası mankenlerle mekandan ayrıldıkları tespit edildi.

- Genç mankenlerin katıldığı lüks yat partileri de dosyadaki yerini aldı. Operasyon kapsamında toplam 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu isimler arasında şarkıcı Serdar Ortaç’ın eski danışmanı Birol T., magazin programı yapımcısı Esin Y., Mustafa D. de yer almıştı. Adliyeye sevk edilen 11 kişiden 5’i savcılıktan, 6’sı ise mahkeme tarafından serbest kaldı. Çete lideri olduğu iddia edilen modacı Ramazzo ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.