Medya
13 Ağu 2017 10:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:03

Fuat Uğur'dan 'tarihi skandal'a tuhaf savunma: Üçünün fotoğrafını yan yana koyduğunuzda...

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, dün "Tayyip Erdoğan, İlhan Kesici ve bir fotoğrafın hikâyesi" başlığıyla yayımlanan ve öğleden sonra kaldırttığı yazısıyla ilgili savunma yaptı.

Fotoğraftaki kişinin İlhan Kesici olmadığı ortaya çıkan ve eleştirilerin hedefinde kalan Fuat Uğur, o fotoğrafın HBB'nin “En başarılı belediye başkanları” anketinden çıkan belediye başkanlarını ağırlamaya yönelik bir program öncesi çekildiğini belirterek, şunları yazdı:

HAFIZAM BANA BU OYUNU OYNADI BELKİ BİLEMİYORUM

"O korkunç meşguliyet içinde benim İlhan Kesici diye ağırladığım o fotoğraftaki kişi, yani İlhan Kesici'yle tıpatıp aynı olan kişi Tayyip Erdoğan'ın cezaevinde yanında kalan sadık dostu Hasan Yeşildağ'ın kardeşi Zeki Yeşildağ'mış. Zeki Yeşildağ bir dönem ANAP'ta siyaset yapan biri olduğu ve
Kesici'yle olan bu inanılmaz benzerliği nedeniyle hafızam bana bu oyunu oynadı belki, bilemiyorum" dedi.

BENİ DÜZELTEN FEHMİ KORU'NUN HALİ

Fotoğrafla ilgili hatayı ilk farkedip kendisini ilk uyaran kişinin Haber 7 Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan olduğunu belirten Fuat Uğur, Fehmi Koru'nun Twitter üzerinden kendisini düzeltmek için "O kişi İlhan Kesici değil, Mücahit Arslan" derken hata yaptığını yazdı.

BENİM İÇİN TARİHİ SKANDAL DİYEN ODATV BÜYÜK KONUŞUNCA!

"Soner Yalçın da Oda TV adlı sitesinde bu konunun üzerine atlayıp 'Türkiye yazarından tarihî skandal, Mücahit Arslan'ı İlhan Kesici diye yazdı' başlığıyla haber yapmış" diyen Fuat Uğur, şöyle devam etti: "Büyük konuşmayacaksın. Benim için tarihî skandal diyorsun ama yanlışın üzerine ikinci yanlışı da
böyle yapıyorsun işte. Farkedince hemen değiştirdiler haberi" dedi.

"CUMHURİYET ADLI PAÇAVRA..?"

Cumhuriyet gazetesine de yüklenen Fuat Uğur, "Ama Cumhuriyet adlı paçavra bu kadar akıllılık edememiş 'Yandaş rezaleti' diye verdiği olayda fotoğraftaki kişinin Mücahit Arslan olduğunu yazmış" dedi.

ÜÇÜNÜN FOTOĞRAFINI YAN YANA KOYDUĞUNUZDA...

"Evet, bakıldığında Mücahit Arslan ile de benziyor İlhan Kesici birbirine. Hakikaten İlhan Kesici, Zeki Yeşildağ ve Mücahit Arslan'ın fotoğraflarını yan yana koyduğunuzda çok yakından tanımıyorsanız ayırt etmek neredeyse imkânsız" diyen Fuat Uğur, "Ama yazımda “Samimi söylüyorum orada neden bulunduğunu hiç hatırlayamadığım İlhan Kesici” ifadesiyle kendime bir mesaj vermişim ama o mesaj üst beyine ulaşmamış demek ki" ifadelerini kullandı.

PROGRAM ÖNCESİ SOHBETİMİZ DÜN GİBİ AKLIMDA

"Program öncesi sohbetlerimiz dün gibi aklımda, onları yazdım zaten. Ama İlhan Kesici meselesinde bir hafıza oyunu devreye girdi. Fakat yine de bu mesleki kaza beni üzdü. Fotoğrafta olan ve benzetilen tüm kişilerden özür dilerim bu vesileyle" diyen Fuat Uğur, yazısını şöyle bitirdi:

"Belki de İlhan Kesici'nin 'Meral Akşener çatı adayı oldu oluyor' derken CHP'nin 2019 Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkması nedeniyle bu fotoğraf da önüme gelince çok denk düştü. İlhan Kesici ile önceki sohbetlerimizdeki üslubuna dair izlenim de buraya nakloldu anlaşılan."