Medya
19 Mayıs 2016 12:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:32

Fuat Uğur'dan bomba iddia: TRT çöküşün eşiğinde... Sorumlusu kim?

Fuat Uğur Türkiye gazetesindeki bugünkü yazısında TRT'nin geldiği noktayı anlattı

TRT özel televizyonculukla yarıştırılmak zorunda kalınca, büyük bütçelerle ve masraflarla bu yarışta zorlandı Fuat Uğur'a göre.

"TRT çöküşün eşiğinde... Sorumlusu kim?" yazısında TRT'nin içinde bulunduğu durumu anlatan Fuat Uğur'un çözüm önerisi de dikkat çekici.

1-TRT de bir an önce asli görevine dönmeli. Madem bu kadar kanalın sorumluluğu altına sokuldu, o vakit kurumun reklam dışındaki gelir kaynakları yeniden eski seviyesine getirilmeli.

2-TRT artık özel kanallarla rekabet etmeye zorlanmamalı.

3-TRT’den beklenen karlılığını maksimize etmesi değil, zarar etmemesi olmalı.

4-TRT, yeniden el atılmayan sanatsal, kültürel, bilimsel ve sportif alanlara daha yoğun biçimde yönelmeli. Amacı da kamu yayıncılığı çerçevesinde alternatif sunmak olmalı.

5-Kısacası TRT vahşi özel televizyonculuğun domine ettiği bir dünyada sığınılacak vaha olmalı.

DAVUTOĞLU NEDEN İMZALAMADI?

Fuat Uğur, TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın ek ödenek için Başbakan Davutoğlu'na gittiğini ama Davutoğlu'nun imzalamadığını şöyle anlattı yazısında:

Hem kamu yayıncılığı yapacaksın hem de özel televizyonlarla rekabet edeceksin ve kârlılığını artıracaksın. Özel televizyonların sırtında yumurta küfesi yok. Ama TRT’nin var.

Tabii sermayeyi kediye yükleyen TRT nihayetinde hükümetin kapısına dayandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TRT’ye soğukluğu biliniyor. Bunun nedenini detaylandırmaya gerek yok. Ama yine de ek ödenek kabineye sunuldu ve tüm bakanlar imzaladı. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Başbakan’ın da imzalaması için makamına gitti ve saatlerce orada bekledi. Henüz bel fıtığı ameliyatı olmuştu ve hayli zorlanıyordu üstelik.

Sonuç; o ek ödenek kararı imzalanmadı.

Ne oldu şimdi? Dizileriyle rekabet eden TRT, dizilerinin bütçesini karşılayamaz hale geldi. Programlarını peş peşe kaldırmaya başladı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN