Polemik & Kulis
26 Nis 2020 15:11 Son Güncelleme: 26 Nis 2020 16:20

Fuat Kozluklu'dan TRT spikerine destek! "Zır cahiller anlayamazlar"

TRT Haber moderatörü Fuat Kozluklu, TRT Haber'in bir diğer ekran yüzü Sermin Baysal Ata’ya sosyal medyadan destek attı.

Geçtiğimiz akşam TRT Haber spikeri Sermin Baysal Ata, demir döküm tava kullanımının yemeklerde demir artışına sebep olup olmayacağını sordu. Soru bir anda sosyal medyanın gündemine otururken, Ata da tepkilerin odağındaki isim oldu.

TRT Haber'de Gece Bakışı programını sunan Fuat Kozluklu ise, ‘Ustamız’ dediği Sermin Baysal Ata’ya gelen eleştirilere tepki gösterirken, “Ustamız, ABD'nin saygın gazetelerinden The Wall Street Journal'da yayımlanmış kadim bilgiyi ekrana taşıdı” sözleriyle sosyal medya hesabından destekte bulundu.

İşte Kozluklu’nun açıklamaları:

Aklı evveller Türk televizyonlarının en zarif ve en ansiklopedik birikimli haber sunucusu Sermin Baysal Ata'yı kendileri gibi sandılar.

Bilim dünyasında konuşulup tartışılmış bir iddiayı anımsatmıştı.

Ustamız, ABD'nin saygın gazetelerinden The Wall Street Journal'da yayımlanmış kadim bilgiyi ekrana taşıdı.

Bilgi sahibi olmayanlar ve zır cahiller tabii ki Sermin Baysal Ata'nın ne dediğini anlayamazlar.

Gazetedeki yazıdan bir bölüm:

İddia: Dökme demir tencere ve tavalar demiri yemeğinize salar. Bazı bilim adamları, yemek pişirmek için mineralleri diyetinize eklemenin ucuz ve kullanışlı bir yol olduğunu söylüyor.

Karar: Dökme demir ile pişirmenin potansiyel olarak yemeğinize demir ekleyebileceği doğrudur, ancak bilimsel çalışmalara göre, aktarılan miktar ve vücudun onu ne kadar iyi emebileceği, gıdaların asitliğine ve pişirme süresine bağlı olarak büyük ölçüde değişmektedir. Ayrı bir şekilde, araştırmacılar bu sonuçların dökme demir tavalar için geçerli olmadığını söylese de, son zamanlarda yapılan çalışmada Kamboçyalı kadınlarda anemi seviyelerini düşürmek için çorbada pişirildiğinde balık şeklinde bir demir külçe bulundu.