Medya
03 Kas 2020 11:20 Son Güncelleme: 04 Kas 2020 09:36

TRT Haber sunucusu ölümünün ardından bombaladı: Robert Fisk PKK destekçisiydi!

TRT Haber sunucusu Fuat Kozluklu, ünlü İngiliz gazeteci Robert Fisk'in ölümünün ardından 30 yıl önceki anısını paylaştı. Paylaşımlarıyla efsane gazeteciyi adeta bomba yağmuruna tutan Fuat Kozluklu "Robert Fisk terör örgütü PKK'nın destekçisiydi" dedi.

TRT Haber'in ünlü ekran yüzü Fuat Kozluklu, geçtiğimiz gün ölen efsanevi İngiliz gazeteci Robert Fisk’i hedefe koydu. Kozluklu, yaptığı yalan haber nedeniyle Türkiye’de büyük bir krize neden olan Robert Fisk’in ölümünün ardından Twitter’da dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. 

Robert Fisk’in kriz sonrası Türkiye tarafından sınır dışı edilmek üzere bindirildiği uçakta kendisinin de olduğunu hatırlatan Fuat Kozluklu “Fisk, terör örgütü PKK'nın destekçisiydi.” dedi. 

YALANCININ ÖLÜMÜ 

Fuat Kozluklu, ilk paylaşımında “Yalancının ölümü” ifadesini kullanarak şöyle yazdı:

“ İngiliz gazeteci Robert Fisk öldü. 30 yıl önce sınırdışı edilirken bindirildiği uçaktaydım, kendisiyle konuşmuştum. Türkiye ile İngiltere arasında krize yol açan "Yağmacı Türk askerleri" başlıklı YALAN 'haber' yazan Fisk, terör örgütü PKK'nın destekçisiydi.”

Ünlü ekran yüzü konuyu bilmeyenlere söz konusu yalan habere dair hatırlatmalarda bulunurken, Robert Fisk’in yazdığı kitapta yaptığı itirafı da tekrar gündeme taşıdı. 

YALANCININ ÖLÜMÜ... İngiliz gazeteci Robert Fisk öldü. 30 yıl önce sınırdışı edilirken bindirildiği uçaktaydım, kendisiyle konuşmuştum. Türkiye ile İngiltere arasında krize yol açan "Yağmacı Türk askerleri" başlıklı YALAN 'haber' yazan Fisk, terör örgütü PKK'nın destekçisiydi. pic.twitter.com/Pc8zum5hpd

30 YIL ÖNCEKİ OLAYI HATIRLATTI

Ünlü ekran yüzü, bir zamanlar Türk askerini hırsız olarak lanse eden yalan haberin yazarı İngiliz gazeteci Robert Fisk ile ilgili seri paylaşımlarında takipçileriyle şu bilgileri paylaştı:

Fisk 20 Nisan 1991'deki "Türk askerleri mültecilerin yiyecek ve battaniyelerini çalıyor" haberinde, Körfez Savaşı'nda Hakkari'ye sığınan Iraklılar'ın yardım malzemelerinin Mehmetçik tarafından çalındığını öne sürmüştü.

Fisk, YALAN ve İFTİRASINI 2005 yılında yayımlanan "Büyük Medeniyet Savaşı-Ortadoğu'nun Fethi" kitabında İTİRAF etmiş; Türk askerlerinin yardım malzemelerini çaldıklarını bizzat görmediğini, bilgiyi ABD istihbaratından, CIA'dan aldıktan sonra yazdığını anlatmıştı.

Hatta Yeşilova Mülteci Kampı'nda yaşanan olayda İngiliz ve Amerikan askerleri ile Türkler'in çatışmanın eşiğine geldiğini iddia etmişti. Fisk, 1100 sayfalık kitabında olayın perde arkasını anlatmıştı:

Yeşilova'ya gitmek için Silopi'den bir Apache helikopterine bindim. Amerikalı diplomatlar ve CIA ajanları "Sizi çok güzel haberler bekliyor" diyerek bana bilgiler verdi. Helikopter iner inmez içlerinden biri "Sizin çocuklarla Türkler her an savaşabilir" diye konuştu. 

Robert Fisk yalan ve iftirasını itirafında devamla; "İngilizler doğruladı. Gazeteci olduğumu öğrenince ilgi gösterdiler. Teğmen Peter Davis Türk askerleriyle ilgili şikayetlerini sıralamaya başladı. Amerikalı askerler de, "Iraklılar yağmalanıyor" bilgisini doğruladı.

Her ne kadar yağma olaylarını Türkler'e sormasam da Diyarbakır'a geçip editörüm Harvey Morris'e elimde bir manşet olduğu müjdesini verdim. Türklerin yazdıklarımı beğenmeyeceğini biliyordum. 1 milyon Kürt sınıra yığılmıştı.

Yeterli kaynağı olmayan Türk ordusu öncülüğü kaybetmekten korkuyordu. Türkiye'de orduya yönelik her türlü eleştiri de suçtu..." Kameraman olarak tanıktım, Fisk Türkiye'ye iftira ediyordu, yalan haber yazmıştı. TSK mültecilere yardımlara el koymamıştı.