Spor
21 Mar 2022 13:47 Son Güncelleme: 21 Mar 2022 15:34

Fransız yargıçtan fanatik Trabzonsporlu gurbetçiye şampiyonluk izni

Fransa'nın başkenti Paris'te karıştığı kavga sonrası hakkında yurt dışına çıkış yasağı çıkarılan gurbetçi Mustafa Likos (25), yargıca mektup yazarak, Süper Lig lideri Trabzonspor’un olası erken şampiyonluk kutlamalarına katılmak için özel izin istedi.

Paris'te inşaat firmasında çalışan Trabzonlu gurbetçi Mustafa Likos'a, 5 yıl önce karıştığı kavga sonrası yargılandığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Yargı süreci süren ve Süper Lig'de lider olan takımı Trabzonspor'un, memleketi Trabzon'da olası erken şampiyonluk kutlamalarına katılamayacağı için üzülen Likos, farklı bir yöntem denedi. Likos, davasına bakan yargıç Celine Martini'ye özel yazdığı mektubu ileterek, tutkusu olduğu camianın kutlamalarına ve maçını tribünde izleme istediğinde bulundu. Memleketine geleceği günü iple çeken Likos, "İzin çıkınca sanki Trabzonspor şampiyon olmuş gibi sevinçten bağırdım. Şu an sadece şampiyonluğunu ve oraya gelmeyi düşünüyorum. Dosyam ne olur aklıma bile gelmiyor" dedi.

YAZDIĞI MEKTUBA ÖZEL İZİN ÇIKTI
İçinde bordo mavili takımın başarıları ve resmi dergisinin yanında bazı görsellerin de yar aldığı talep mektubunu inceleyen kadın yargıç; Paris Trabzonlular Derneği'nden de gelen talebi referans alıp, 26 Mart-10 Nisan'da fanatik taraftarın, ülkesine gitmesine izin verdi. Talebine olumlu yanıt almanın mutluluğunu yaşayan Likos, memleketinde şampiyonluk kutlamalarını heyecanla bekliyor.

''ŞAMPİYONLUK HASRETİ YAŞADIĞIMIZI ANLATTIM''
Yurda dönmeyi iple çektiğini belirten Likos, "Her sene avukatım eşliğinde Türkiye’ye gelmek için başvuruyorum, her seferinde de ret cevabı aldım. Bu sene ‘Belki olur’ diyerek, mayıs için bir kez daha izin istedim. Yine reddedilince bu kez çok üzüldüm. Trabzonspor şampiyonluğa oynuyor, benim hiç görmediğim bir şey, benim için çok büyük bir olaydı. Bunu kaçıracaktım ve üzüntüsünü yaşıyordum. Avukatım ‘Yargıca mektup yazabilirsin’ deyince dernekte Bülent ağabeyimize danışıp, yazdığı mektubu, hakime hanıma gönderdim. Trabzonspor’un bizim için ne anlama geldiğini, 38 senedir şampiyonluk hasreti yaşadığımızı, bunu hiç görmediğimi anlattım. 5 senedir çıkış yasağım olduğu ve bunu göremezsem çok üzüleceğimi söyledim” dedi.

‘HAKİM, BU ÇOCUK DELİRMİŞ, DİYEBİLİRDİ’ 
Mektubu gönderirken tereddüt yaşadığını kaydeden Likos, “Mektubu okuyunca benim gözümden yaş geliyor, bizim için çok önemli ama bana defalarca ret vermiş hakim okuyunca benim için ‘Bu çocuk delirmiş’ diyebilirdi. talebimin kabul edileceği aklıma bile gelmedi. Mektupta çıkış iznimin verildiğini görünce heyecanlandım, tam ne olduğunu anlayamadım. Heyecandan birkaç saniye donup kaldım. Mektupta ‘Maç izlemesine izin veriyoruz’ yazısını görünce sanki Trabzonspor şampiyon olmuş gibi sevinçten bağırdım” diye konuştu.

''SADECE ŞAMPİYONLUĞU DÜŞÜNÜYORUM''
Mektubunda Trabzonspor’a olan sevgisini anlattığını söyleyen Likos, “Burada Fransız bir yargıcın, çıkış izni vermesi büyük bir olay. Trabzonspor’dan bahsederek, hikayemizi anlatıp izin almak olasılık bile değildi.''