Dünya
27 Eyl 2023 14:44 Son Güncelleme: 27 Eyl 2023 14:50

Fransız siyasetçiden skandal ifadeler! Sosyal medya üzerinden Türkiye’ye saldırdı!

2011 yılında 1915 olaylarını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasayı gündeme getiren Fransız siyasetçi Boyer skandal ifadeler kullanarak yeni açıklamalarda bulundu.

2011 yılında Türkiye ile Fransa arasında diplomatik kriz yaratan ve sözde Ermeni olaylarının inkarına ceza verilmesini öngören yasa tasarısının mimarlarından olan Fransız siyasetçi Valerie Boyer, eski adıyla Twitter olarak bilinen X’te Türkiye’ye yönelik skandal ithamlarda bulundu.

Boyer, son dönemde Dağlık Karabağ’da yaşanan olaylarla ilgili olarak, “Türkler ve Azeriler, cezalandırılmamış kabahatlerinin sarhoşluğuyla Kıbrıs’a, Yunan adalarına saldıracaklar; bunu ilan ediyorlar. İşledikleri suçların AB’nin korkaklığı ve uzlaşmacılığı sayesinde mümkün olması şaşırtıcı değil” dedi.

Boyer, “havyar diplomasisi” yorumunu yaparak, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki yakınlığın, Fransa’nın korkaklığı ve doğalgaz konusundaki eksiklikler olduğunu iddia etti.

Boyer, “Fransa Ermenistan için diğerlerinden daha fazlasını yapıyor, ancak [diğer] Avrupalıları Azerbaycan’la olan zehirli suç ortaklıklarını durdurmaya ikna etmeli ve [Fransız] Senatosu, Türk suç ortağıyla birlikte etnik temizlik yapan bu ırkçı ülkeye karşı yaptırımları kabul etmek için oy kullanmalıdır” diye ekledi Boyer.