Reklam PR
15 Haz 2016 18:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:19

Fransa'nın reklam devi, Türk rakibini satın aldı!

Dünyanın en büyük reklamcılık ve halkla ilişkiler şirketlerinden biri olan Fransız Publicis Holdings, Türk rakibi Digitouch Media Group’u satın aldı.

Rekabet Kurumu’na yapılan açıklama ile duyurulan anlaşma ile Digitouch’ın tamamı Publicis Holdings’e devredildi. Anlaşma sonrası sorularımızı yanıtlayan Digitouch Kurucu Ortağı ve CEO’su Yunus Güvenen, Digitouch yöneticilerinin şirketin başında kalmaya devam edeceğini söyledi.

Güvenen, “Bağımsız olarak kalmaya devam edeceğiz. Yönetimde ve çalışmalarımızda bir değişilikler olmayacak. Ancak Publicis Holdings bünyesindeki diğer markaları Türkiye’de inşa başlayacağız. Çok yakında gurubun önemli bir markasını Türkiye’ye getireceğiz” dedi.

2008 yılında kurulan Yunus Güvenen ve Emre Burdurlu tarafından kurulan Digitouch Media Grubu, uluslararası alanda performans tabanlı dijital pazarlama ve medya hizmetleri sunuyor. Grup, 4 farklı alanda müşterilerine hizmet veriyor. Bu hizmetler arasında, dijital medya planlama, internet üzerinden ölçülebilir hedefler doğrultusunda pazarlama çözümleri ve teknolojileri sunan GelirOrtakları, dijital kampanya optimizasyonu sağlayan Adnomia ve arama motorlarında performans bazlı pazarlama çözümü hizmetleri yer alıyor.

Publicis Grubu ise dünyanın reklamcılık konusundaki en büyük dört şirketinden biri. 202 ofis ile 105 ülkede hizmet veren şirket bünyesinde ‘Saatchi & Saatchi’ ve  Leo Burnett gibi reklam devleri var. Grubun bünyesindeki toplam şirket sayısı ise 20’den fazla.